Obavijesti

Show

Komentari 2

Tedi nakon koncerta za Olija: 'Dali smo srce i dušu svi skupa'

Tedi nakon koncerta za Olija: 'Dali smo srce i dušu svi skupa'
13

Ovo večeras je jedno veliko ispunjenje i radost što smo mu poklonili ovo za rođendan. Njegova glazba nikad neće prestati, rekao je Tedi Spalato koji je skupa s drugim glazbenicima nastupio u subotu navečer u Splitu

VIDEO

Oliver je prije dvije godine htio u rodnom Splitu za svoj rođendan održati dva koncerta. No bolest ga je u tome spriječila. Subotnji koncert "Vridilo je" u Spaladium Areni nastavak je priče "Oliverovih 70". Za subotnji spektakl u Splitu tražila se karta više. 12000 duša pjevalo je Oliverove pjesme u glas. Na pozornici su se izmjenjivali Tedi Spalato, Gibonni, Stjepan Hauser, Elvis Stanić, Antonio Serrano, Oliverov prateći bend Dupini te izbor Izvor uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. 

Koncert za Olivera: 'Večeras je ovo onako kako bi on želija...'
Koncert za Olivera: 'Večeras je ovo onako kako bi on želija...'

- Danas mu je rođendan, on nas gleda, s nama je tu. Zaplješćimo mu i čestitajmo rođendan - rekao je Tedi Spalato kad se popeo na pozornicu. Publika je ustala na noge i počela pljeskati. Redali su se Oliverovi hitovi poput „Trag u beskraju“, „Pismo moja“, „Bez tebe“, „Molitva za Magdalenu“, „U ljubav vjere nemam“, „Cesarica“, „Galeb i ja““Vjeruj u ljubav“....

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:04

Na koncertu je bila i Torcida koja je razvila transparent "Sve bi dali da si tu". 

- To je onaj transparent što je bio na Sv. Duji. Oni su uvijek tu – emotivna je bila Vesna Dragojević nakon koncerta. 

- Svidio bi mu se večerašnji koncert. On je uvik htio nešto drugačije – rekla je Vesna. 

Dok je davala izjave stajala je zagrljena sa Stjepanom Hauserom.

- On je bio s nama večeras. On je uvijek s nama. Utkao se u život svih nas – rekao je Hauser. Na pitanje je li mu ostao posebno u sjećanju neki Oliverov savjet dodao je: 

Zlatko o Oliveru: 'Zapjevao bi i besplatno, toliko je to volio...'
Zlatko o Oliveru: 'Zapjevao bi i besplatno, toliko je to volio...'

- Ja sam ga gledao i upijao i nisam mogao vjerovati da jedan tako velik čovjek može biti tako malen. Toliko jednostavan i neopterećen. Tako da nije trebao savjet – zaključio je Hauser. 

Tedi Spalato jedva je dolazio do riječi. 

- Mislim da je Oliver u ovom trenutku sretan. Dali smo svoju srce i dušu, svi zajedno. Emocije su pomiješane. Od plača i tuge do sreće. On je tu negdje s nama. Možda nas čak negdje zafrkaje ovog trenutka. Bilo je emotivno I zahtjevno izaći na binu iz respekta prema njemu I glazbenicima i publici. Ovo večeras je jedno veliko ispunjenje i radost što smo mu poklonili ovo za rođendan. Njegova glazba nikad neće prestati – rekao je Spalato. 

Emotivan je bio i Petar Grašo. 

- Ovo je posveta jednom čovjeku koji nas je sve držao zajedno. Od glazbe do njega kakav je bio. Prekrasna noć. Moje prve slike s njim datiraju kad sam imao 3, 4 godine. Moji roditelji i on i Vesna su se družili. Upoznajem ga već tad. Bio je spreman za humor I zezanciju uvijek. Prije svega čovjek koji kad sjedne za klavir, bilo to u tri ujutro negdje kod kuće, u nekom restoranu ili Areni, dogodi se magija. Često mi je govorio budi svoj. Kad si mlađi ne razumiješ to previše, no s godinama shvaćaš – rekao je Grašo. 

I Gibonniju je koncert bio strašno emotivan. 

- Kad je bio na odjelu i kad je razmišljao o ovom koncertu i gostima, to je bila slamka koja ga je držala u optimizmu unatoč svim dijagnozama. Bila je želja s njegove strane i rekli smo ajmo je ispoštovati kako je on to želio. Ne sjećam se da sam izašao na pozornicu i zaboravio tekstove svojih pjesama. Mi jesmo bili prijatelji i kolege, ali ima jedna stvar koja me umiruje. Od prvog dana sam mu davao do znanja koliki respekt imam prema njemu. Bez obzira na prazninu i tugu koju osjećam bio sam sam sretan što ga je Split ispoštovao – zaključio je Gibo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama