Obavijesti

Show

Komentari 4

Tereza hvali kirurga koji ju je operirao te ide na odmor

Tereza hvali kirurga koji ju je operirao te ide na odmor
5

Samo četiri dana nakon što su joj odstranili desni bubreg, Tereza Kesovija s osmijehom na licu je napustila bolnicu. Nakratko će svratiti u Zagreb

VIDEO

Nasmijana i s tek neznatnim tragovima umora na licu, Tereza (69) je u ponedjeljak ujutro išetala iz Urološkog odjela slovenske bolnice. Izašla je u društvu primarijusa Nade Vodopije, držeći ga prijateljski ispod ruke. Samo četiri dana nakon što joj je laparoskopskom metodom odstranio desni bubreg, nesalomljiva diva već je pričala o planovima za nove koncerte.
- U petak, dva dana nakon operacije, razmišljao sam da je u subotu pustim kući, ali smo se ipak dogovorili da ostane do ponedjeljka - rekao je primarijus Nado Vodopija.
Kirurg i urolog u Općoj bolnici u Slovenj Gradecu primio je Terezu Kesoviju na Urološki odjel točno u utorak prije tjedan dana. Već u srijedu laparoskopskom metodom izvadio joj je desni bubreg.
- Zahvat smo radili posebnim instrumentom i rez je vrlo malen, gotovo nevidljiv. Ova metoda nije tako invazivna kao što je to klasični kirurški zahvat, a pacijent se brže oporavlja jer se ne oštećuje mišićno tkivo - objasnio je dr. Vodopija, savjetovavši je za brzi oporavak:
- Jedan bubreg obavlja sve potrebne funkcije i pacijent zbog toga ne osjeća nikakav nedostatak drugog. Jedino što sam preporučio Terezi je da idućih nekoliko tjedana ne nosi teške predmete i da izbjegava slanu hranu koja je najveći neprijatelj bubrežnim bolesnicima.
Kad je to čula, Tereza se nasmijala i dodala da će ubuduće izbjegavati i ljutu hranu:
- Oduvijek volim pikantniju hranu, a kad sam bila nedavno u Dubaiju, zavoljela sam njihove začine koje sam često stavljala u hranu. Toga ću se, na žalost, morati odreći, ali ne smatram to naročito velikom žrtvom.


'UMJESTO VISOKOG TLAKA PRONAŠLI SU MI TUMOR'
Možete samo zamisliti kako sam se šokirala kad sam čula da moram hitno na operaciju. Otišla sam liječniku zbog visokog tlaka, a izašla s dijagnozom tumora na desnom bubregu. Nisam patetična, ali ovi će ljudi do kraja života ostati u mojem sjećanju kao moji spasioci. Nemam riječi zahvale za sve što su učinili za mene, a naročito primarijus Nado Vodopija, gotovo u dahu je izgovorila Tereza Kesovija neposredno prije izlaska iz bolnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija