Obavijesti

Show

Komentari 2

The Rock stvarno nema dobru godinu, još jedan film neuspjeh

The Rock stvarno nema dobru godinu, još jedan film neuspjeh
2

Dwayne Johnson dogurao je daleko od običnog hrvača. Od svoje prve sporedne uloge sada već daleke 2001. postao je najbolje plaćen filmski glumac na svijetu

VIDEO

Ima nekih godina koje jednostavno nisu dobre pojedinim glumcima. Zareda se da snime filmove koji ne uspiju kod kritike. Međutim, gore od neuspjeha kod kritike svakako je neuspjeh na blagajnama. A kako se čini, Dwayne 'The Rock' Johnson snimio je još jedan film koji će se namučiti na blagajnama (kako se namučio i njegov prethodni film, 'Rampage').

U pitanju je film 'Skyscraper', akcijski triler talačke tematike smješten u Kini. Dwayne Johnson glumi Willa Forda, američkog ratnog veterana u ulozi voditelja FBI-ovog spasilačkog tima, koji se bavi procjenjivanjem sigurnosti zgrada i novogradnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na zadatku u Hong Kongu, Ford proučava neboder koji ujedno slovi za najvišu i najsigurniju građevinu na svijetu. Tijekom njegova posjeta, ostakljenu višekatnicu iznenada zahvaća požar, a on biva okrivljen za to. U bijegu pred tjeralicom, Will mora pronaći odgovorne za podmetnutu tragediju kako bi očistio ljagu sa svog imena i spasio svoju obitelj koja je zarobljena u plamtećem neboderu.

One imaju sve pod kontrolom: Dolaze nam najopakije špijunke
One imaju sve pod kontrolom: Dolaze nam najopakije špijunke

Film podosta tanušne priče producirala je tvrtka Universal, s kineskim Legendaryjem u igri uz njih. Za sada se čini kako je film koštao dosta visokih 125 milijuna dolara, s tko zna koliko još desetaka milijuna u marketinškim troškovima. A zarada mu je za sada jedva 25,5 milijuna dolara.

Problematika koja se javlja jest ta da ako film ne uspije zaraditi barem 30 milijuna u prvom vikendu u SAD, onda vrlo vjerojatno neće niti drugdje uspjeti zaraditi dovoljno novca. Stvar pogoršava činjenica da u SAD studio dobije 50% zarade iz kina, dok van SAD ta zarada pada na otprilike 20 posto. A lošoj zaradi svakako ne doprinose činjenice da je u kinima trenutačno i nastavak 'Ant-Man'-a te treći dio 'Hotel Transilvanije', koji su i jedan i drugi odveli podosta publike. Potonji film je čak toliko dobro privukao publiku da je bez problema zauzeo prvo mjesto sa zaradom od 44 milijuna dolara.

'Niz mračni hodnik': Tamne sile su oduvijek carevale u toj školi
'Niz mračni hodnik': Tamne sile su oduvijek carevale u toj školi

Sa svime time u vidu, pokrivanje gore navedenih troškova produkcije postaje sve dalja i dalja meta. Premda sumnjamo da se Johnson imalo znoji od nervoze, jer ipak je svoje milijune on već dobio, i dalje mu vjerojatno nije lako. Kako god ispalo, za ovu godinu je Johnson odradio svoje filmove, vidjet ćemo ga tek 2019. u spinoffu 'Brzih i žestokih', 'Hobbs & Shaw'.

VIDI OVO: Nevjerojatne slike sinoćnjeg dočeka Vatrenih na Trgu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode