Obavijesti

Show

Tjedan dizajna Zagreb #tdzg 2016 po treći put otvara vrata

Tjedan dizajna Zagreb #tdzg 2016 po treći put otvara vrata
4

3. Tjedan dizajna Zagreb“, najveća manifestacija posvećena dizajnu u Hrvatskoj, ove godine održat će se od 3. do 8. svibnja sa središtem u Laubi i, susjednoj zgradi, Haubi

Regija partner bit će nordijske države, a svaki dan #tdzg2016 posvećen je drugoj temi te nudi zanimljive i bogate sadržaje, poput domaćih i međunarodnih izložbi namještaja, proizvoda i projekata, konferencija, panela i mini događanja u centru grada. U petak, 6. svibnja, po prvi puta organiziramo Noć dizajna na više od trideset lokacija diljem Zagreba. Ove godine #tdzg2016 ima i dobrotvorni karakter te pomaže udruzi Europa Donna prikupiti sredstva za aparat za intraoperativno zračenje.

U Laubi je predstavljen „3. Tjedan dizajna Zagreb“ (#tdzg2016) koji će se održati pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, Turističke zajednica Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore na više od 4.000 m² u Kući za ljude i umjetnost „Lauba“ i susjednoj zgradi „Hauba“. Partner regija #tdzg2016 bit će nordijske države - Danska, Finska, Norveška, Švedska čiji dizajneri sudjeluju u #tdzg Izložbi nordijskog dizajna gdje će predstaviti inovativne proizvode i zasigurno privući pozornost domaćih zaljubljenika u dizajn, te s njima izmijeniti svoja iskustva. 

„U svijetu dizajna, okrećemo se svakodnevnom životu kao izvoru kreativnosti. Svijet oko nas daje nam inspiraciju i ideje koje njegujemo i usavršavamo. Dizajn u našim zemljama je minimalistički, čistih jednostavnih linija, te istovremeno vrlo funkcionalan dizajn koji sadrži samo neophodne elemente. Dizajn koji ćete vidjeti na ovoj izložbi u mnogočemu odražava naša društva – on je inovativan, funkcionalan, praktičan i, iako se može osjetiti i određeni nordijski duh, ima i mnogo toga što naglašava osobitosti svake zemlje“ – stoji u pismu nordijskih veleposlanika.

Po prvi puta održat će se Noć dizajna, u petak 6. svibnja, te će dizajn zaživjeti u cijelome gradu – na više od trideset partner lokacija gdje će se održavati promo događanja, kokteli, predavanja ili posebne prodajne akcije. Povrh toga, u ulici Augusta Cesarca, kod Europskog trga, biti će izložena Glamping kupola (engl. glamurous camping, glamurozno kampiranje), projekt u suradnji sa kupole.hr, a koja će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćih tvrtki. Kao i svake godine, #tdzg2016 će okupiti veliki broj stručnjaka iz područja dizajna, koji će podijeliti svoja iskustva o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva.

S obzirom na velik broj sadržaja i brojna događanja koja su najavljena za ovogodišnji Tjedan dizajna, direktori Tina Marković i Daniel Tomičić istaknuli su “Očekujemo da ovaj #tdzg2016 bude još veći od prethodnih. Svake godine povisujemo ljestvicu, a ova godina donosi bogatstvo sadržaja. Obavezno posjetite sve #tdzg Partner lokacije i sudjelujte 6. svibnja na Noći dizajna, jer  smo spremili fantastičan program i popuste. Na konferenciju Auto(r) nam stiže dizajnerica automobila iz popularnog MINI-ja, rodom iz Rijeke - Ana Zadnik. #tdzg Market u Haubi nudi jedinstvenu priliku posjetiteljima da kupe dizajnerske proizvode po izrazito povoljnim cijenama. Dvije modne revije, Food dizajn program, gdje ćemo printati hranu 3D printerom, brojne premijere, nagradne igre, a naravno tu je zabavni program nakon 21,00 sat, za druženje i opuštanje.”.

Dodatni razlog da ne propustite Tjedan dizajna ove godine jest suradnja #tdzg2016 i udruge Europa Donna. U suradnji sa Europa Donna udrugom prikupljat će se novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, tako da će posjetitelji na našim označenim lokacijama tijekom #tdzg moći donirati novac za kupnju ovog aparata koji spašava živote. Dnevni raspored događanja pratite na Facebook i web stranicama Tjedna dizajna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao