Obavijesti

Show

Komentari 29

Tko je DJ i aktivist iz Londona koji je Britanki oteo mikrofon?

Tko je DJ i aktivist iz Londona koji je Britanki oteo mikrofon?
6

Pretpostavlja se da se radi o muškarcu koji je prošle godine na isti način prekinuo finale glazbenog showa ‘The Voice’ u Velikoj Britaniji. Mjesecima kasnije pokušao je upasti na pozornicu dodjele nacionalne TV nagrade

VIDEO

Ekscentrik (30), umjetničkog imena Dr. ACactivism, iz Londona sinoć je izletio na pozornicu 63. Eurosonga i predstavnici Velike Britanije SuRie (29) oteo mikrofon dok je pjevala 'Storm'. Zatim je navodno viknuo 'Nacisti britanskih medija, zahtijevamo slobodu', nakon čega ga je osiguranje ekspresno ulovilo. Kamere su se 'prebacile' na backstage, a komentator Duško Ćurlić (50) rekao je kako je došlo do 'poteškoća'.

Iako su joj organizatori dali šansu da ponovi nastup, SuRie i njezina ekipa su to odbili uz komentar da su ponosni na izvedbu i da nema potrebe za ponavljanjem.

Muškarac je ubrzo završio u policijskoj postaji, a medijima se sinoć prvo proširila vijest da je to navodno bio Španjolac Jaume Marquet Cot (42), poznatiji kao ekscentrik Jimmy Jump, koji ulijeće na sva važna događanja i prekida ih. 

Eurovision Song Contest 2018 - finals

Ipak, riječ je o samoprozvanom londonskom aktivistu za slobodu medija te autoru sedam e-knjiga koji se predstavlja kao Dr. A.C, odnosno Dr. ACactivism, a navodno se zove Konstantin Bouki

Eurovision Song Contest 2018 - finals

Na svojoj službenoj stranici i društvenim mrežama opisuje se kao DJ, filozof i aktivist koji, kako tvrdi, voli ljude educirati i informirati o humanističkim idejama. Navodno je i voditelj na radiju, a vodi i online emisije ‘The Freedom of Ideas Show’ i ‘Hip-Hop Show’. 

Pretpostavlja se da se radi o istom muškarcu koji je prošle godine na isti način prekinuo finale glazbenog showa ‘The Voice’.

Mjesecima kasnije pokušao je upasti na pozornicu dodjele nacionalne televizijske nagrade 'National Television Awards', ali kamera nije zabilježila incident jer ga je osiguranje brzo ulovilo. 

Njegov prethodnik, španjolski prankster Jimmy Jump, uletio je na Eurosong 2010. u Norveškoj i prekinuo sunarodnjaka Daniela Digesa (37) koji je pjevao Algo Pequeñito. Pravio se da je dio plesne postave i koreografije, a ulovila su ga dva zaštitara.

Daniel je na kraju večeri ponovio nastup, a Jimmy Jump je završio u policiji i morao platiti 1570 eura (oko 11.600 kuna). 

Poznati španjolski ekscentrik često ulijeće na pozornice velikih manifestacija, a posebno je poznat ljubiteljima sporta.

U finalu Europskog nogometnog prvenstva 2004. u Portugalu bacio je španjolsku zastavu na Luisa Figa (45) te se zaletio u mrežu gola.

Iste godine je trčao i pistom Formule 1. u Španjolskoj. 

Za pokušaj 'atentata' na trofej Svjetskog prvenstva u Africi 2010. morao je platiti 210 eura (oko 1550 kuna).

Godinu kasnije pojavio se na dodjeli španjolskih filmskih nagrada Goya, kada je Javier Bardem (49) trebao preuzeti nagradu za najboljeg glumca. 

Prekinuo je 2012. finale Roland Garrosa. Utrčao je na teren i Rogeru Federeru (36) pokušao na glavu staviti katalonsku kapu.

Osim toga, prekidao je i utakmice vaterpola, košarke, ragbija i ostalih važnih događanja, najčešće po rodnoj Španjolskoj. 

 

VIDI OVO: Drame Kylie Jenner: Tko je otac male Stormi?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac