Obavijesti

Show

Komentari 71

Tonči Huljić: Magazin, Rozgu i mene nećete vidjeti na Porinu

Izjavio je kako će možda promijeniti mišljenje kada se izmijene dvije ili tri generacije, ali i da se boji da će tada već biti prekasno. Smatra kako se nagrada dodjeljuje istim dobitnicima

VIDEO

Prijave za 25. godišnju glazbenu nagradu Porin su krenule, a mnogi nisu zadovoljni načinom rada biračkog tijela i nagrade. Prema njima Porini se godinama dodjeljuju jednim te istim dobitnicima, a navodno se može predvidjeti koji izvođači ga neće osvojiti.

To tvrdi Tonči Huljić (56) te glazbenici i izvođači koji s njim surađuju. Upravo zbog toga, ove će godine bojkotirati Porin.

pacijenti

- Svijet koji gledam oko sebe sve mi se manje sviđa. Stoga u ovim mojim godinama polako želim stvoriti neki svoj mali svijet. U tom mom svijetu doista nema mjesta za Porin i slične priredbe - rekao je za Jutarnji.

Dodao je kako će možda promijeniti mišljenje kada se izmijene dvije ili tri generacije.

- Ali, bojim se da će tada biti prekasno, da ću biti prestar. Dotad, na Porinu neće biti ni Tončija Huljića, ni Madre Badesse, ni Magazina, ni Jelene Rozge, ni mladih talentiranih nada poput Domenice Žuvele, ni svih ostalih izvođača koji svoja djela objavljuju pod okriljem moje producentske kuće Tonika - izjavio je Huljić i dodao kako Porin 'već odavno ne pripada njegovom svijetu'.

Inače, Huljić je na glazbenoj sceni još od 1979. godine no nikad nije osvojio niti jednog Porina. Jedino je Jelena Rozga dobila tu nagradu 2014. godine. Ipak, njezin hit 'Bižuterija' nagradili su publika i urednici radijskih postaja, a ne glasačko tijelo.

Podsjetimo, Porin je svojedobno bojkotirala i Severina koja je bila razočarana tretmanom na dodjeli 2002. godine. Naime, njezinu pjesmu 'Mala je dala' su zbog 'neprikladnosti' s kraja dodjele premjestili na sredinu.

Seve je za tu prigodu 'prepravila' svoj tekst i otpjevala:

- Vitar puše, ja guštiram kapučino u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Joj, ispast će sad da je gad, ustvari i je, ali dobro sad.

U tom tekstu mnogi su prepoznali Zrinka Tutića koji je tada sjedio u prvom redu.

- Porin ne poštuje autore, skladatelje - izjavila je Severina nakon dodjele.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao