Obavijesti

Show

Komentari 10

Top deset hrvatskih božićnih pjesama: Koja vam je najdraža?

Top deset hrvatskih božićnih pjesama: Koja vam je najdraža?
1

Osim stranih božićnih hitova poput 'All I Want For Christmas Is You', 'Last Christmas', 'It's Beginning to look a lot like Christmas', valja se podsjetiti i domaćih božićnih hitova, koji su grijali srca mnogih generacija

VIDEO

Božićni duh vlada već neko vrijeme, a mnogima je omiljeno opustiti se uz topli napitak slušajući klasike poput 'All I Want For Christmas Is You', 'Last Christmas', 'It's Beginning to look a lot like Christmas' i mnogih drugih. Osim stranih hitova, valja se podsjetiti i domaćih božićnih hitova, koji su grijali srca mnogih generacija.

1. Božić dolazi 

Adut se uvijek stavlja na legendarnu pjesmu Mustafe Ismailovskog Muca, koju su njegova Srebrna krila i brojni prijatelji otpjevali 1996.,a čiji su stihovi 'Božić dolazi, s najljepšim pjesmama, Božić dolazi, tiho na prstima, neka noćas ljudi svi budu sretniji...'

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pjesma za sva vremena, kao i općenito te devedesete kad smo imali jednu televiziju, puno više vrjednijih stvari, od dječjeg programa sve do sportskog nego danas. Pjesme su tada bile tisuću puta iskrenije, glumci i voditelji s puno više talenta. Ideja je bilo na bacanje - jedan je od komentara ispod ove pjesme.

2. Sretan Božić svakome

Ja sam cijelo susjedstvo probudio s ovom pjesmom, i tako svake godine. Uvijek tri do četiri tjedna prije Božića puštam božićne pjesme i cijeli dan tako - jedan je od komentara ispod videozapisa pjesme 'Sretan Božić svakome' u izvedbi Fantoma.

POGLEDAJTE VIDEO:

3. Božić bili

'Kako u srce dira, pogotovo stih rodna gruda', 'Svaka čast Vanna' - komentirali su slušatelji pjesme 'Božić bili' u izvedbi pjevačice Ivane Vrdoljak - Vanne (49).

POGLEDAJTE VIDEO:

4. Božić bez tebe

'Pjesma je prelijepa, ali svaki put kane suza i grlo se stisne, a onda se suze pretvore u potok' - kažu slušatelji pjesme 'Božić bez tebe' u izvedbi pjevačice Doris Dragović (58).

POGLEDAJTE VIDEO:

5. Sretan Božić, Sretna Nova Godina

'Pahulje su padale na usnuli grad, na radiju su svirali Manijak i gad, mali crni auto juri ulicama svim, iz Zvučnjaka Nirvana curi, baš smo dobar tim' - kaže pjesma u duetu kralja funka Dine Dvornika i pjevača Davora Gopca (55).

POGLEDAJTE VIDEO:

6. Bijeli Božić

'Najljepša hrvatska božićna pjesma' - jedan je od komentara ispod pjesme 'bijeli Božić' u izvedbi Olivera Dragojevića, za koju slušatelji kažu da je za ples u tišini doma.

POGLEDAJTE VIDEO:

7. Od Božića do Božića

'Od Božića do Božića ima godina, još jedna ode tragom sjećanja. Nakon kišne jeseni, kad zima snijegom zabijeli, kad jure sanjke, zvone zvončići', dobro su poznati stihovi pjesme 'Od Božića do Božića' u izvedbi sastava Prva liga.

POGLEDAJTE VIDEO:

8. Božićna

A za one koji više vole hip hop, pronašla se ova pjesma...

POGLEDAJTE VIDEO:

9. Tiha noć

Nema osobe koja nije čula pjesmu 'Tiha noć', a u izvedbi Tajči mnogima je omiljena.

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

10. Pahuljice padajte

'Pahuljice padajte meke i guste, na široke ceste i stazice puste, jer već se bliži onaj čas...', riječi su pjesme 'Pahuljice padajte' koju je dočarao Jacques Houdek (38).

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'SENZACIJA':

Pokretanje videa...

21:06
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac