Obavijesti

Show

Komentari 23

'Tošina soba ostala je ista. Tu su fotografije, odjeća, igračke'

'Tošina soba ostala je ista. Tu su fotografije, odjeća, igračke'
14

Dobrog prijatelje i kolege prisjetio se i pjevač Tony Cetinski koji je na Instagram profilu objavio njihovu zajedničku fotografiju uz dirljivi opis: 'Zauvijek Toše u srcu'...

VIDEO

Makedonski pjevač Toše Proeski danas bi proslavio 38. rođendan. Glazbenik je poginuo 16. listopada 2007. oko 6.20 sati u prometnoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške. U regiji je tada nastao muk i mnogi nisu mogli vjerovati da 'makedonskog slavuja' više nema. Njegov prijatelj i vozač, tada 32-godišnji Georgij Georgijevski, izgubio je kontrolu nad osobnim automobilom i udario je u teretno vozilo.

Pokretanje videa...

01:25

Toše je smrtno stradao zbog ozljeda vratne kralježnice, njegova menadžerica Ljiljana Petrović zadobila je lakše, a vozač teže tjelesne ozljede. U Makedoniji je 17. listopada proglašen danom žalosti.

Iako je od njegove smrti prošlo već 11 godina, bol u njegovoj obitelji nije ništa manja. Kako je krajem 2018. pisao srpski Kurir, soba voljenog pjevača ostala je netaknuta. To je potvrdio i Slaven Ristveski, suprug njegove sestre koji se i danas rado sjeti Toše.

- Soba je potpuno ista. Tu su sve njegove fotografije, odjeća, igračke. Ne postoje riječi kojima se mogu opisati emocije u našoj obitelji. To je beskrajna tuga koja će u nama ostati zauvijek. Nije točno da vrijeme ublažuje bol. Čovjek samo s vremenom nauči živjeti s tugom i groznom istinom. Ali, nekada je dan dug kao godina - otkrio je Slaven za srpske medije.

Čovjek anđeoskog lica i glasa, kako su ga često nazivali njegovi vjerni obožavatelji, imao je velike hitove u duetima s Gocom Tržan (44), Esmom Redžepovom, Tonyjem Cetinskim (49) i Antonijom Šolom (39) koja je za njega napisala jedan od najvećih hitova 'Srce nije kamen'. To je bila najizvođenija skladba na hrvatskim radijskim postajama,ali i uvodna pjesma domaće serije 'Zabranjena ljubav'.

- Toše je po svemu bio poseban čovjek. Bio je jako skroman, a svoj je veliki pjevački dar prikazivao kao božje djelo, nazivajući svoj život misijom. Sada kada ga nema, shvaćam što je mislio kada je to govorio - rekla je Šola.

proeski

Dobrog prijatelje i kolege prisjetio se danas pjevač Tony Cetinski koji je na Instagram profilu objavio njihovu zajedničku fotografiju uz dirljivi opis: 'Zauvijek Toše u srcu'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zauvijek Toše u ❤

A post shared by TonyCetinski.official⭐️ (@tonicetinski) on

Toše i Tony 2004. godine zajedno su snimili duet 'Lagala nas mala', a osim glazbene suradnje povezivalo ih je i veliko prijateljstvo. Poznavali su se godinama, a bili su toliko bliski da su se međusobno nazivali i braćom.

Pokojni pjevač bio je u vezi s dugogodišnjom djevojkom Andrijanom Budimir. Par je bio zajedno od od 2001. do 2004., a tri godine kasnije, točno na njegov rođendan, ponovno su obnovili vezu. Nakon njegove smrti, Andrijana se povukla iz 'javnog života', a u nekoliko navrata morala je i dokazivati da su bili u vezi. Andrijana, inače bivša rukometašica danas je u sretnom braku s Johanom, ugostiteljem iz Skopja. S njim je dobila i sina Maksima (4).

Toše se glazbom počeo baviti kao dječak, imao je tek 15 godina kada je sudjelovao na festivalu Makfest, a samo godinu dana kasnije započeo je glazbenu suradnju s Grigorom Koprevom. Njihova suradnja pokazala se kao dobitna kombinacija, a Proeski je ubrzo postao jedan od najvećih izvođača regionalne glazbene scene.

Talentirani Makedonac na prve turneje izvan države krenuo je 2002. sa svojim glazbenim timom. Velike uspjehe ostvario je prvo u Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a nedugo nakon toga i u Hrvatskoj te Sloveniji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin