Obavijesti

Show

Komentari 31

Tragedija u Big Brotheru: Pred kamerama joj rekli da ima rak

Tragedija u Big Brotheru: Pred kamerama joj rekli da ima rak
5

Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osjećala sam se užasno usamljeno jer sam bila posljednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htjela da me netko zagrli, rekla je

VIDEO

Svi koji se prijavljuju u reality show 'Big Brother', zadnje što očekuju je da će im netko tamo priopćiti da boluju od raka. Upravo to se dogodilo Jade Goody, jednu od prvih poznatih reality zvijezda u Velikoj Britaniji. Ona je 2009. preminula od raka vrata maternice, a šokantnu vijest da je bolesna saznala je drugi dan sudjelovanja u indijskoj verziji 'Big Brothera'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vijest su joj priopćili u ispovjedaonici, a snimka na kojoj telefonski saznaje da boluje od smrtonosne bolesti, puštena je u toj epizodi showa. Deset godina nakon njezine smrti izašao je dokumentarac 'Jade: The Reality Star Who Changed Britain', u kojem se nalazi i taj video, a Britanci su šokirani činjenicom da je sve snimljeno i emitirano na televiziji. Jade je kasnije priznala kako nije znala da se trenutak u kojem saznaje da je bolesna snima te da će ga vidjeti cijela Indija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osjećala sam se užasno usamljeno jer sam bila posljednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htjela da me netko zagrli - rekla je.

Jade se odlučila na sudjelovanje u indijskom Big Brotheru nakon što su je optužili da je imala rasističke komentare prema reality kolegici, Indijki Shilpe Shetty. Ipak, kada je saznala da je bolesna, vratila se kući. Budući da joj je bolest otkrivena prekasno, rak se proširio na debelo crijevo, jetru i reproduktivne organe, a nisu joj pomogli ni kemoterapije i zračenja. Stoga je Jade do smrti nastavila snimati realityje kako bi financijski osigurala dvojicu sinova, 15-godišnjeg Bobbyja i 14-godišnjeg Freddieja.

Nakon što je preminula u 27. godini o njezinim sinovima nastavio se brinuti otac Jeff Brazier. S obzirom na to da je Jade svoju priču o bolesti nastavila javno dijeliti, ljudi su je cijenili i pružali joj podršku. Također, njezina teška priča potaknula je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obveznim ginekološkim pregledima.

Inače, Jade nije bila omiljena za vrijeme sudjelovanja u reality showu. Ogovarala je sustanare, često se opijala i skidala, a nakon što su je gledatelji svojim glasovima eliminirali iz showa, bila je proglašena 'najomraženijom ženom u Britaniji'. Otkako se slučaj proširio, medicinske statistike zabilježile su porast preventivnih ginekoloških pregleda. Tako je cijeli fenomen dobio i ime po njoj - efekt Jade Goody.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život