Obavijesti

Show

Komentari 95

Tragičan život omiljene 'Sissi': Umrla je od slomljenog srca...

Tragičan život omiljene 'Sissi': Umrla je od slomljenog srca...
1

Romy Schneider prelijepa i nesretna austrijska glumica najpoznatija je po ulozi austrijske princeze Sissi. Alain Delon slomio joj je srce a ambiciozna majka gurnula kao dijete pred reflektore..

VIDEO

“Sissi se zalijepila za mene kao zobena kaša”, požalila se jednom prilikom slavna austrijska glumica Romy Schneider rođena na današnji dan 1938. godine. A upravo joj je ta uloga koju je odigrala kao 17- godišnja djevojka donijela svjetsku slavu.
 
Filmsku trilogiju o Sissi, snimljenu 50-ih godina u kojoj je glumila bavarsku princezu iz 19. stoljeća koja će postati austrijska carica Romy nije voljela.. Ali njezina ambiciozna i posesivna majka bila je presretna što joj je kći jedinica u tako kratkom roku postala omiljena europska glumica. Nije smatrala da joj uskraćuje djetinjstvo, vrlo ranim guranjem pred reflektore, da je iskorištava jer je i sama bila glumica željna pažnje i divljenja.

Romy Schneider as Sissi

U posjeti kod Hitlera

Romy, odnosno Rosemarie Magdalena, rođena je na današnji dan 1938. u Beču, kao dijete dvoje glumaca - Magde Schneider i Wolfa Albach-Rettyja. Ime je malena dobila po svojim baki - Mariji Schneider koja je također bila glumica. Iz kuće u kojoj su živjeli do njezine sedme godine, Romy je imala lijep pogled na Obersalzberg, Hitlerovo odmaralište  gdje ih je Hitler jednom primio i u posjet.

170190763

Roditelji su joj se rastali kad je imala sedam godina, a Romy je počela živjeti sa bakom jer je majka Magda bila prisiljena zarađivati nakon rastave. Snimala je filmove i glumila u kazalištu

Uskoro je i djevojčica počela glumiti. Kao djetetu sviđala joj se filmska industrija i njezino blještavilo.
- Da su mene pitali, odmah bih postala glumica. Kao moja mama - povjerila se svojem dnevniku 1952. tada 14-godišnja curica.  Godinu dana poslije želja joj se ostvarila. Zajedno sa mamom pojavila se prvi put na filmu 'Kad opet procvjeta bijeli jorgovan'. Uskoro su uslijedile i druge uloge i ubrzo je napustila školu.

Romy Schneider

Njezina se majka ponovno udala 1953. godine, za vlasnika restorana Herberta Blatzheima, a otac joj je na bavljenje filmom rekao sljedeće: 
- “Strpaj djetinjstvo u džep i bježi, jer je to jedino što imaš!
Od početka njezinom  karijerom upravljala je majka a na svakom njezinom javnom nastupu davala joj je upute: “Nasmiješi se sad, nasmiješi se…
Tek je nakon 20 godina Romy priznala i da joj je očuh šaputao na uho. No on joj nije davao upute kako da se ponaša.

- Otvoreno mi je predložio da spavamo -  priznala je mnogo godina kasnije.

148517531

Nesretna ljubav sa francuskom zavodnikom

Alaina Delona, zgodnog i šarmantnog francuskog glumca, najvećeg zavodnika svog vremena, upoznala je na snimanju filma 'Christine'. Ludo se zaljubila u njega i ubrzo su postali jedan od najslavnijih parova filmske industrije. Prelijepa Romy i zavodljivi Alain plijenili su pažnju medija. Njezina majka je tada samo tražila da svoju vezu ozakoni. Zaručili su se kad je njoj bilo 21, a njemu 24 godine. 

Alain Delon and Romy Schneider

Njezina prijateljica Françoise Sagan poslije je rekla kako je Romy bila spremna odreći se cijeloga svijeta samo da postane Delonova žena. 
Osim što je bio njezina prva ljubav, on je predstavljao i priliku da pobjegne daleko od posesivne majke, napasnog očuha i slatkastih uloga. Karijera joj je bila u uzlaznoj putanja, imala je ljubav svog života uz sebe, bila je pozvana u Hollywood a onda se dogodio šok.

174133579

Alain je odlučio otići. Nakon pet godina veze i zaruka iznenada joj je poslao pismo: “Zbogom! Vraćam ti tvoju slobodu i tvoje srce!” Ostavio joj je i buket crvenih ruža i poruku 'Otišao sam sa Nathalie u Meksiko'
Druga žena zvala se Nathalie Barthélemy, s kojom će se vjenčao godinu kasnije i dobio sina Anthonyja.
Prekid je Romy pogodio tako strašno da je prerezala žile na rukama. Vratila se majci, a uskoro upoznaje čovjeka s kojim će dobiti sina Davida. Vjenčala se sa Harryem Meyenom kad je  bila u petom mjesecu trudnoće, a on je zbog Romy ostavio ženu s kojom je živio 12 godina.

'Ništa hladnije od ljubavi koja je umrla'

 - Dani provedeni s Alainom bili su divlji, ludi. S Harryjem sam se smirila. Devet mjeseci nisam se mrdnula, ali nemam onaj bolni osjećaj praznine. Sad čak mogu zamisliti da jednog dana napustim film… - izjavila je Romy u prvoj godini braka s Meyenom.Sina je obožavala, sve je činila kako bi ga usrećila.
U tim sretnim trenucima ljubav sa Delonom činila se kao davna prošlost. Tada više nije mislila na njega.
 - Delon? Ništa nije hladnije od ljubavi koja je umrla - komentirala je jednom prilikom.

174133584

Ipak se vraća na veliko platno, snima filmove i činilo se da je napokon sretna. Opet snima sa Delonom za kojeg tada tvrdi da je čovjek na kojeg uvijek može računati.
- Uvijek je tu, uz mene, kad trebam rame za plakanje…Uvijek će mi pomoći. Jedino me Alain oblikovao kao ženu, usprkos tome što me povrijedio kad me napustio. No, ja sam i zahvaljujući tome postala zrelija - izjavila je.

Do rastave sa prvim suprugom dolazi početkom 70-ih godina a ona se nakon nekog vremena udaje za svog asistenta Daniela Biasinija i rađa kći Sarah 1977. godine.

Nesreća za nesrećom...

No sreća ne prati ovu lijepu i talentiranu glumicu. Umire joj prvi muž i otac njezinog voljenog sina. Razvodi se od drugog muža. Ima problema sa zdravljem - mora na operaciju bubrega jer ima tumor. Nakon toga njezin 15- godišnji sin David umire. Dok se penjao na ogradu ispred kuće, probio je femoralnu arteriju. Operirali su ga šest sati i svih šest sati Romy nije prestala vrištati. Nisu ga uspjeli spasiti, a za dječakov pogreb pobrinuo se Delon.

198404273

Dane provodi pušeći tri kutije Marlbora dnevno. Postaje ovisna i o alkoholu i lijekovima za smirenje. 

U jednom od svojih posljednjih intervjua glumica je izjavila: “Ja sam samo nesretna 42-godišnja žena i ime mi je Romy Schneider.”

Umrla je devet mjeseci nakon smrti svojega sina Davida od srčanog zastoja u svom pariškom stanu. Iza sebe je ostavila petogodišnju kći i 61 snimljeni film. Pretpostavljalo se da je počinila samoubojstvo uzevši smrtonosni koktel alkohola i tableta za spavanje. Obdukcija nikad nije izvršena.

Delon: Žalim što je nikad nisam oženio

Na njezin lijes Delon je položio komad papira s riječima:

- Nikad nisi bila tako lijepa. Vidiš, ipak sam za tebe naučio nekoliko riječi na njemačkom – volim te, ljubavi moja.

Alain Delon, priznao je godinama kasnije kako žali što se nikad nije oženio Romy.
- Bila je velika ljubav mog života – prva, najjača i, nažalost, najtužnija. Žao mi je što se nismo vjenčali, no nisam siguran bi li to promijenilo njezinu sudbinu. Nisam siguran bismo li uspjeli biti sretni. Romy je prebrzo postala zvijezdom, mnogo prije nego što je odrasla. Nije bila spremna za slavu, za težinu koju nosi ova profesija. Napadali su je, osuđivali, silovali njezinu intimu. Njezin je život bio niz razočaranja, lomova i nesreća. Bila je strahovito usamljena. Znao sam da će umrijeti od slomljena srca - kazao je Delon

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište