Obavijesti

Show

Komentari 5

Tragična obitelji Geldof: Heroin je uzeo život majci, ali i kćeri

Tragična obitelji Geldof: Heroin je uzeo život majci, ali i kćeri
6

Prva supruga irskog glazbenika, poznatog po humanitarnom radu, umrla je od predoziranja heroinom 2000. godine. Njegova kći Peaches umrla je pod nevjerojatno sličnim okolnostima

VIDEO

Manekenka i voditeljica glazbenih emisija Paula Yates pronađena je mrtva 17. rujna 2000. godine u spavaćoj sobi kuće smještene u bogatoj londonskoj četvrti Nothing Hill. Imala je 41 godinu. Shrvana smrću njenog tadašnjeg partnera, frontmena benda INXS Michaela Hutchencea, Paula je pala u depresiju te je posegnula za heroinom kojeg je prestala uzimati dvije godine ranije.

Bob Geldof and Paula Yates

Yates si je u krv ubrizgala preveliku dozu koja se za nju ispostavila smrtonosnom. U tom trenutku, s njom u sobi je bila njena i Michaelova 4-godišnja kći Tiger Lily koja se uspjela javiti na telefon kada je Paulu zvala zabrinuta prijateljica. 

Michaelova smrt bila je početak kraja

Paula je irskog glazbenika Boba Geldofa (65) ostavila 1995. zbog Hutchencea. S Geldofom je imala već tri kćeri - Fifi Trixibelle (36), Pixie (26) i Peaches. Godinu dana nakon što je rodila Tiger Lily, u rano jutro primila je poziv od neurotičnog Hutchencea koji ju je zvao iz hotelske sobe u Sydney.

Nakon toga, pjevač je zvao i Geldofa te se s njim posvađao preko telefona. Idućeg jutra, pronađen je mrtav u sobi. Iako policija tvrdi da se pjevač objesio jer si je htio oduzeti život, Paula je smatrala da se radilo o nezgodi te da je Michael umro uslijed pokušaja autoerotične asfiksije. 

Trenutak koji je promijenio sve: 1995. godine, Paula je intervjuirala Michaela Hutchencea u svom showu 'The Big Breakfast'. 

- Moja majka je bila prekrasna. Pisala je duhovite knjige o roditeljstvu i priuštila nam je idilično djetinjstvo. A onda se pretvorila u slomljenu ljušturu od ljudskog bića koje dan preživljava uz pomoć raznih sredstava - kasnije je pričala Peaches. 

Nakon Pauline smrti, Geldof, koji je imao skrbništvo nad njihove tri kćer, posvojio je i Tiger Lily. 

Peaches ponovila povijest

Peaches nije voljela ni sa kim pričati o majčinoj smrti. Tragediju je samo, kaže, 'blokirala'. Dan nakon tragedije, prisjetila se, otišla je u školu jer je njen otac živio pod mantrom: 'Smiri se i nastavi dalje'. 

- Svi smo pokušali živjeti kao da se ništa nije dogodilo. Ali se dogodilo. Nisam ni plakala na njenom sprovodu. Nisam mogla izraziti osjećaje jer sam bila tupa. S njenom smrću tek sam se počela uistinu nositi kada sam imala 16 godina - pričala je Peaches. 

Kći Paula i Boba Geldofa doživjela je sličnu sudbinu kao svoja majka, 14 godina kasnije. Peaches je mrtvu u njihovom londonskom stanu 7. travnja pronašao suprug Thomas Cohen. On je tada bio u posjeti svojim roditeljima.Nakon što mu se satima nije javljala, Thomas se odlučio vratiti doma. Peaches je umrla u svom krevetu od posljedica predoziranja heroinom. S njenim tijelom u sobi je satima bio njen i Thomasov 23-mjesečni sin Phaedra. 

- Svi su mislili da je divlje dane ostavila iza sebe te da se prestala drogirati. Činilo se da se u potpunosti posvetila majčinstvu - rekli su njeni prijatelji. Peaches je s Thomasom imala i sina Astala, koji je u trenutku njene smrti imao tek 10 mjeseci. 

Policija je u stanu Peaches pronašla 80 iskorištenih injekcija, niz spaljenih žlica te smotuljak u kojem se nalazio heroin čak 30 posto 'čišći' nego onaj kakav se može kupiti 'na ulici'. 

Sve što je Bob uspio u javnosti reći nakon smrti njegove kćeri, bilo je: 'Ovo nadilazi bol'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...