Obavijesti

Show

Komentari 0

Trinaest tisuća posjetitelja na 
rasplesanom Outlook festivalu

Trinaest tisuća posjetitelja na 
rasplesanom Outlook festivalu
35

Jučer je završen sedmi Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, koji se od srijede do ponedjeljka odvijao u Puli i Štinjanu

VIDEO

Osim fantastične posjećenosti, raznolike i kvalitetne bass i soundsystem glazbe, idealnog kasnoljetnog sunčanog vremena, sedmi Outlook festival bilježi i najmanji broj incidenata te odličnu suradnju s lokalnom zajednicom, gradskim vlastima i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Upravo završeni Outlook festival koji se posljednjih pet godina odvija na čarobnoj tvrđavi Punta Christo pored Pule s predivnim pogledom na Brijune i ove je godine postigao uspjeh ugostivši 13 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta i time opravdao svoju titulu najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture. 

Uključujući posjetitelje, volontere, radnike, izvođače i novinare kroz tvrđavu i festivalski kamp u pet je dana prošlo više od 16 tisuća ljudi, a ovo glazbeno slavlje prošlo je u mirnom i plesnom tonu.

Na dvanaest festivalskih pozornica izmjenilo se tristotinjak izvođača dub, reggae, drum'n'bass, jungle, grime, garage te ostalih glazbenih žanrova koje obuhvaća kapa bass glazbe i soundsystem kulture. Među njima se ističu velike glazbene zvijezde poput hip-hop producenta DJ Premiera i detroitskog house majstora Moodymanna, istinskih legendi dub, dancehall, drum'n'bass, jungle i reggae glazbe: Davida Rodigana, Horace Andyja, Andy C-ja, Buraka Som Sistema, Congo Nattyja, Goldiea, Grooveridera, The Buga te mnoštvo raznolikih i talentiranih predstavnika nekih od najplodnijih glazbenih etiketa poput Swampa 81, Shogun Audia, Subduba, Metalheadza... Dvadesetak domaćih izvođača i kolega iz regije također se predstavilo međunarodnoj publici Outlooka koja je za cijelo vrijeme trajanja festivala, od četvrtka, 4. rujna do nedjelje, odnosno ponedjeljka, 8. rujna plesala na četrdesetak zabava na brodovima koji su plovili Brijunskim arhipelagom. Cijela je fešta započela u srijedu, 3. rujna, izvanredno posjećenim koncertom otvorenja u pulskoj Areni koji će svi pamtiti po prvom hrvatskom gostovanju neo-soul dive -  Ms. Lauryn Hill. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Engleski i hrvatski organizatori festivala Outlook i Dimensions, vlasti grada Pule te Hrvatska turistička zajednica iznimno su zadovoljni činjenicom što se ove glazbene manifestacije održavaju u Puli i njenoj okolici te na taj način bogate kulturnu ponudu županije te pridonose poboljšanju turističke sezone.

Gradonačelnik Pule, Boris Miletić, izrazio je zadovoljstvo zbog uspjeha festivala koje županija rado ugošćava: ''Grad Pula strateški se opredijelio za kvalitetne manifestacije koje privlače brojne posjetitelje i višestruko nam vraćaju kroz globalnu promidžbu Pule i Istre kao veoma poželjnih destinacija i tu je uloga Outlook festivala nemjerljiva. Zahvaljujući Outlook festivalu, Pula je danas sve više prepoznata kao festivalski grad i zasigurno, u svijetlu gospodarske krize i recesije, ovakvim festivalima dodatno potičemo kulturni ali i gospodarski razvoj. Osim toga, Pula već nekoliko godina uspješno obara rekorde noćenja, a za to je zaslužna svakako sinergija koju postižemo uspješnim partnerstvom s organizatorima festivala i Hrvatskom turističkom zajednicom, ali zaslužni su i naši Puljani koji su se i ove godine pokazali kao odlični domaćini. Organizacija ovog složenog projekta iznimno je zahtjevna i uspjeh je rezultat dobre suradnje svih uključenih strana: Grada Pule, organizatora i lokalne zajednice. Siguran sam da ćemo i iduće godine, ali i u godinama koje dolaze, imati privilegiju ugostiti Outlook festival.''

Pozdrave festivalu uputila je i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, koja je napomenula kako je u periodu festivala Dimensions i Outlook u Puli ostvareno 4% više noćenja: “Festivali iz godine u godinu osim što dovode sve više gostiju doprinose i promociji Pule u Europi i šire, čime se Pula sve više prezentira i privlači goste kako na festivale tako i na ostale događaje, ljetovanje i sl. Čestitamo organizatorima na uspješno završenim festivalima i ove godine i želimo i njima i nama da sljedeća bude još bolja.”.

Zahvale i zadovoljstvo uspjehom festivala iznio je i Noah Ball, jedan od direktora Outlooka i Dimensionsa: ''Na kraju još jednog fantastičnog izdanja Outlook festivala, koji se petu godinu za redom održava u Puli, želio bih u ime cijelog engleskog organizacijskog tima kazati koliko nam je zadovoljstvo pričinio rad na ovogodišnjem festivalu, Pulu zaista doživljavamo kao drugi dom te se nadamo da će se naš dobar odnos s regijom nastaviti još dugi niz godina. Željeli bismo se zahvaliti svim posjetiteljima koji su nam došli iz cijelog svijeta, okupila se odlična ekipa. Željeli bismo se zahvaliti svim izvođačima, osoblju, dobavljačima, Gradu Puli i svim Istranima''.

Vedran Meniga, kreativni direktor Pozitivnog ritma, hrvatskog partnera u organizacijskom timu oba festivala te organizator mnogih drugih manifestacija dodao je: "Atmosfera i sadržaji koji su se u nešto više od dva posljednja tjedna mogli doživjeti u Puli i Štinjanu, teško su opisivi riječima. Slično je bilo i proteklih godina, i posebno nas veseli što smo, sudeći po reakcijama stalnih suradnika i posjetitelja, ostvarili napredak u gotovo svim festivalskim segmentima, i na taj način opravdali moto organizacije da smisao ostvarujemo i preduvjet za daljnji rad činimo "koracima naprijed".  Pozdravljamo i zahvaljujemo se svima koji su na na bilo koji način sudjelovali u realizaciji netom završenih Dimensions i Outlook festivala".

Sve informacije o Outlook festivalu možete naći na:

www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival 
www.youtube.com/outlookfestival
https://soundcloud.com/outlookfestival 
http://instagram.com/outlookfestival

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'