Obavijesti

Show

Tuga na Mirogoju: 'Alene, tvoj glas grli nebo, a nas grli tuga'

Tuga na Mirogoju: 'Alene, tvoj glas grli nebo, a nas grli tuga'
13

Alen Balen je profesionalni put započeo radeći kao DJ. Njegov prepoznatljiv glas hrvatska javnost upoznala je kroz radijski eter i brojne sinkronizacije radijskih i televizijskih reklama...

VIDEO

Obitelj, kolege i prijatelji oprostili su se danas na Mirogoju od Alena Balena, radijske legende i osnivača radija Yammat FM. Radijski voditelj napustio nas je u 47. godini. 

- Siguran sam da ovolika prisutnost znači da je Alen bio ljubitelj života - rekao je svećenik na sprovodu o radijskoj legendi.

- Marko i Nora želim da idete radosni kroz život jer vas vaš tata gleda s neba i želi da budete radosni - dodao je par utješnih riječi za obitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Alenov lijes prijatelji su ispratili bijelim ružama. Od voditelja se oprostilo preko 500 ljudi.

- Kao da sam ga položio u sef i čekam da se ponovo pojavi. Zadnjih par dana shvatio sam koliko si fantastično znao slušati nas druge. Hvala što si me naučio da se u životu isplati biti džentlmen. Hvala ti sto si budućim Balenima ostavio ovakvo ponosno prezime. Vidimo se u gradu koji nikad ne spava - rekao je Alenov bratić uz Massimove stihove 'Neka ti plove brodovi'.

- Alen Balen. Vanserijski, jedinstven, neponovljiv sa strašću i sa stavom. Alen je muzika koja svira i koja nikad neće prestati sve dok ima ljudi koji ga vole. Bio je čovjek izvan okvira, radio je ono što voli i davao se u to svim svojim bićem kao da je to najvažnije na svijetu. Nije volio konflikte i nije bio zloban, bio je takav čovjek. Imao je širinu za cijeli svemir. Mnogi su ga doživljavali kao pozitvica i tek sad su zbog medija vidjeli sto je sve napravio - dodao je bratić.

- Dragi prijatelju mi smo ovdje, ti si naša melodija. Tvoj glas grli nebo, a nas tuga - rekli su Alenovi najbliži.

U četvrtak će se održati komemoracija za Alena u 19 sati u Laubi.

Alen je profesionalni put započeo radeći kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Kada se otvorio Aquarius, počeo je i ondje vrtiti ploče, ali i baviti se produkcijom. Producirao je live album grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, ali i prve albume grupe Jinx.

Bavio se i sinkronizacijom te je utjelovio glasove mnogim likovima iz crtića. Šalio se da ne vjeruje u bajke, ali da zbog posla zna sve o njima. Radeći na radiju stekao je i nadimak The Voice koji nije volio. 

Život je shvaćao kao epizode serije. Gdje su drugi vidjeli krize, on je vidio izazove. Bilo je tako i 2015., u vrijeme kada su mnogi vidjeli krizu i na tržištu radijskog emitiranja. No, Balen je u tome vidio priliku te sa suradnicima otvorio Yammat.

Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM
Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM

- Nije lako, no otkad znam za sebe stalno je neka kriza. Kriza je istodobno i prilika za one koji su kreativni i spremni na naporan rad i odricanje. Medijska slika je onakva kakvom ju ponudiš konzumentu - ispričao je godinu dana kasnije za portal Buro. A to je i živio. Medijsku sliku svog radija stvarao je i sam svakodnevno radeći na njemu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...