Obavijesti

Show

Komentari 9

Tulum 'vodila' Božja pobjeda: 'Arenu smo i napunili i ispunili'

Tulum 'vodila' Božja pobjeda: 'Arenu smo i napunili i ispunili'
16

Gotovo svi okupljeni na vrhuncu koncerta izvadili su svoje mobilne uređaje te svjetlošću ispunili Arenu. Božja pobjeda, Emanuel, sestre Palić, Alan Hržica, Rafo, Ante Cash satima su zabavljali publiku

VIDEO

Na koncertu “Progledaj srcem” u zagrebačkoj Areni okupilo se 18.000 ljudi. Bilo je onih koji su, kako kažu okupljeni, potegnuli i iz Beča kako bi jedinstveni u Duhu slavili Gospodina, poput posjetitelja Luke.

- Kakva slučajnost! Na koncert je došlo 18.000 ljudi, a isto toliko ljudi živi u Svetoj Nedelji - uzviknuli su s pozornice časna sestra Dijana Lončarek i njezini suvoditelji. Kažu da je blagoslov biti katolik i živjeti u mjestu koje se zove Sveta Nedelja, a iskoristili su priliku i da se našale.

- Zamisli da si ateist i živiš u Svetoj Nedelji. Kako bi se to zvalo - upitao je voditelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- E to se zove ironija! - na to se našalila sestra Dijana. Časna Didi, kako članicu Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa nazivaju od milja, proslavila se prije nekoliko godina repanjem. “Ako želiš širit ljubav svaki dan, uđi u samostan”, pjevala je sestra Dijana u jednoj od pjesama. Boga mladima nastoji približiti i kroz pjesme hrvatskih pjevača. Cyber časna, kako Didi zovu zbog njezine popularnosti na internetu, tako je obradila pjesmu Nine Badrić i posvetila je Isusu.

- Šetala sam svojim Zagorjem, bila je ‘magla svuda magla oko nas’. Tad sam čula glas koji je rekao: ‘Dođi da vidiš, dođi da se diviš’. Pitala sam: ‘Zašto ja, Bože’, ‘jer ja sam skitnica’. Roditelji su mi rekli: ‘Bube su u glavi’, a iako nisam imala njihovu potporu, rekla sam: ‘Stisni šake, stisni zube, pokaži što jesi, pokaži što znaš’ - ispričala je časna prije nekoliko godina za HRT kako je odlučila postati redovnica. Voditelji koncerta u organizaciji katoličke TV kuće priznali su da nije bilo teško napuniti zagrebačku Arenu.

Nismo prvi koji su je napunili, ali prvi smo koji su je ispunili, rekli su s bine aludirajući na punjenje Duhom Svetim. A Arena je nečim zaista bila ispunjena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:35

U koncertu je uživao i pjevač Tony Cetinski, a pjevači i atmosfera ostavili su ga bez teksta. 

- Bravo i hvala svima za sinoćnji koncert u areni Zagreb. Ostao sam bez teksta pa ću samo citirati: Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova - napisao je Tony na svom Instagram profilu. 

Ozarenih lica i pogleda usmjerenih uvis obožavatelji duhovne glazbe su širili ruke i “đuskali” na moderne crkvene pjesme. Pjevale su se i one tradicionalne, nakon čega su neki zaplakali. Gotovo svi okupljeni na vrhuncu koncerta izvadili su svoje mobilne uređaje te svjetlošću ispunili Arenu. Božja pobjeda, Emanuel, sestre Palić, zbor Mihovil, Alan Hržica, fra Marin Karačić, Hanna i sestre Halužan, Rafael Dropulić Rafo i Ante Cash satima su zabavljali publiku.

- Kad me cura pozvala, očekivao sam da će biti dosadnije, ali stvarno sam oduševljen - ispričao nam je Luka s početka ovoga teksta.

Neki su komentirali kako im se čini da su organizatori koncerta za promociju događaja posudili geslo Europske unije “Ujedinjeni u različitosti”.

- Moramo istaknuti različitost crkvenih stvarnosti i pokazati kako je Crkva jedinstvena u različitosti - ustvrdila je časna Dijana pa zapjevala za sve one koji su povezani s određenom crkvenom zajednicom. Za one s franjevcima zapjevala je “Jer kroz prazne džepove...”, a one s dominikancima “Parole, parole, parole”. Isusovcima i njihovim vjernicima otpjevala je “Ovo mi je škola”, a salezijancima “Jedna mladost, jedan svijet nade”. Za one iz župa nepovezanih s redovničkim zajednicama, koje imaju dijecezanske ili obične svećenike, sestra Dijana je otpjevala stihove “Ja ne trebam nikoga da mi govori...”. Publika se u još nekoliko navrata nasmijala dosjetkama časne sestre Dijane.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'