Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tužna godišnjica: 'Helgi uvijek ostavljamo mjesto za stolom'

None Foto: Petar Glebov/Pixsell 3

Dvije godine nakon smrti voditeljice Helge Vlahović Brnobić njezine prijateljice i kolegice Ksenija Urličić i Vesna Spinčić Prelog nisu je prežalile. I dalje im fali...

Helga je bila iznimno obrazovana, zvali smo je mala putujuća enciklopedija. Kad god smo imali pitanje, trčali smo k njoj, rekla je Ksenija Urličić (73), bivša šefica Zabavnog programa HTV-a.

Uoči druge obljetnice smrti Helge Vlahović, njezine prijateljice Ksenija i Vesna Spinčić Prelog (73) bile su dirnute na koncertu 'Iz Beča s ljubavlju Helgi' u maloj dvorani u Lisinskom posvećenom voditeljici koja je umrla u 68. godini.

- Blisko prijateljstvo dvije godine nakon Helgina odlaska zamijenile su lijepe uspomene. Nas pet prijateljica imale smo običaj nalaziti se svaki mjesec na večeri kod jedne. To je bilo i malo natjecanje u kuhanju. Iako su večere za pet sad postale večere za četiri, uvijek ostavimo mjesto za našu Helgu - kaže Urličić, koju je pokojna prijateljica često znala iznenaditi nenajavljenim dolascima u njezin vrt.

- Obožavala je cvijeće. Došla bi k meni, sjela na klupu i gledala ruže. Ne bih ni znala da je tamo - smije se Ksenija.

Komentari (15)
  • ...naiskrenije....to su bile prave voditeljice...))

    21. 2. 2014,   09:11
  • Pravog prijatelja nikad ne možeš prežaliti

    21. 2. 2014,   10:15
  • Helgu je bilo užitak i slušat i gledat.

    21. 2. 2014,   10:25