Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U 52. godini preminuo redatelj filmskog hita 'Žestoki momci'

None Foto: Pixsell/IMDB 5

Sa samo 24 godine, Singleton je za režiju u 'Žestokim momcima' bio nominiran za Oscara, čime je postao najmlađa osoba nominirana za tu prestižnu filmsku nagradu u ovoj kategoriji svih vremena

Filmski redatelj John Singleton umro je u 52. godini, priopćila je njegova obitelj. Singleton je nedavno doživio moždani udar, a živio je uz pomoć aparata. Obitelj je na kraju donijela odluku da ga skinu s aparata. 

USA - Taraji P. Henson Star Ceremony - Los Angeles | Autor: Kathy Hutchins/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: Kathy Hutchins/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Singleton se početkom 90-ih proslavio u filmskom svijetu hvaljenim filmom 'Žestoki momci', koji se bavi mladićima u opasnim četvrtima Los Angelesa, koji osim priključenja bandama nemaju nikakvu životnu perspektivu. Iz istog kraja je i sam redatelj, a drama o prijateljstvu usred takvih okolnosti postala je cijenjeni filmski klasik. 

Foto: IMDB

Sa samo 24 godine, Singleton je za režiju u 'Žestokim momcima' bio nominiran za Oscara, čime je postao najmlađa osoba nominirana za tu prestižnu filmsku nagradu u ovoj kategoriji svih vremena, a bio je i prvi Afroamerikanac u tom istom biranom društvu. 

Foto: IMDB

Singleton je poznat i po režiji akcijskih filmova 'Prebrzi i prežestoki', 'Četiri brata' te drame 'Rosewood'. 

ZVIJEZDA FILMA 'ŽESTOKI MOMCI' Američki glumac preminuo u 77. godini, pronašao ga je sin

Prije samo nekoliko dana preminuo je u 77. godini i Jessie Lawrence Ferguson, glumac koji je svoju filmsku karijeru izgradio upravo zapaženom ulogom policajca, i to negativca, u Singletonovom klasiku 'Žestoki momci' s Cuba Gooding Juniorom (51) i Ice Cubeom (49). 

Komentiraj, znaš da želiš!