Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Beogradu preminula Maria Baxa, miljenica Jugoslavije...

None Foto: screenshot/ 3

Kruže i priče o legendi prema kojoj bi muškarci, kad bi Marija prolazila ulicom, u kafićima grizli komade stolova. Svjesna svoje ljepote, Maria je muškarce zavodila zelenim očima, plavom kosom i širokim osmijehom

Glumica koja je stekla popularnost sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Maria Baxa, umrla je u 74. godini u svom stanu u Beogradu, u Kosovskoj ulici, piše Blic. Rođenu Osječanku publika će pamtiti po ulogama u filmovima 'Kiklop' i 'Davitelj protiv davitelja'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maria Baxa New Cinema Magazine del settembre 1970

A post shared by Nocturno Cinema (@nocturnocinema) on

Karijeru je započela u filmu 'Svi bokseri idu u raj', dok je posebno zapažena bila u filmu 'Mlad i zdrav kao ruža' u kojem je glumila glavnu junakinju uz Dragana Nikolića.

Foto: screenshot/

Kruže i priče o legendi prema kojoj bi muškarci, kad bi Marija prolazila ulicom, u kafićima grizli komade stolova. Svjesna svoje ljepote, Maria je muškarce zavodila velikim zelenim očima, bujnom plavom kosom, ali i širokim osmijehom.

Čim je počela svoju karijeru, postala je jedna od miljenica cijele Jugoslavije, a o tome koliko je bila fatalna priča se i danas.

Foto: screenshot/

Snimala je u Americi i u Italiji, gdje je inače i živjela većinu života. Iz svijeta showbiza povukla se 80-ih godina prošlog stoljeća i tada se okušala u poslu arhitektice.

Komentari (9)
  • Kiklop mi je u top 5 Hr filmova. Doduše ne zbog nje, više zbog Mire Furlan, Rade Šerbedžije, Borisa Dvornika, Ive Gregurevića...

    15. 11. 2019,   00:11
  • Zaista lijepa seksi žena bila

    15. 11. 2019,   07:25
  • Kako joj je pravo ime ?

    15. 11. 2019,   16:23