Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U omiljenom Lustigovom kafiću stavili šešir: 'Bio je naš susjed'

None Foto: Facebook/PIXSELL 3

Na društvenim mrežama osvanula je fotografija bijelog šešira iz Lustigovog omiljenog kafića kojeg su mu postavili kako bi mu odali počast...

Vijest o odlasku filmskog producenta Branka Lustiga rastužila je brojne prijatelje i suradnike. U kultnom kafiću u centru Zagreba gdje je Lustig često odlazio piti kavu, na jednom od stolova stavili su bijeli šešir te tako odali počast producentu zaslužnom za filmove 'Schindlerova lista' i 'Gladijator'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Otišao je gospon Branko, dobri naš susjed iz Charlieja - piše ispod fotografije objavljene na društvenim mrežama. 

LUSTIG UMRO U 88. GODINI Slučajno je preživio Auschwitz: Iz logora izašao sa samo 30 kg

Podsjetimo, Branko Lustig preminuo je srijedu navečer u 88. godini u Zagrebu. Kao dijete preživio je strahote koncentracijskog logora Auschwitz.

Foto: RK Đakovo

- Bili smo jako dobri i mnogo sam ga cijenio. On je bez obzira na veličinu ili nagrade bio brilijantan. Mlad sam počeo raditi s njim na raznim serijama. Bio je vrhunski komentator i nema toga što nije znao kada je riječ o filmu. Kada bi se skupila ekipa on je bio taj koji je raspolagao s najviše podataka. Pamtit ću ga kao velikog čovjeka i vrhunskog filmskog radnika - rekao nam je kazališni glumac Miljenko Brlečić (69). 

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U svojoj karijeri dobio je niz značajnih međunarodnih priznanja, primjerice 2014. predsjednik Francuske dodijelio mu je Odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, a iste je godine uvršten među 50 najboljih svjetskih filmskih producenata svih vremena, kao 29. na listi uglednog časopisa The Daily Beast.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (71)
  • Veliki filmski djelatnik i osvajač 2 Oscara. Počivaj u miru gdine Lustig!

    14. 11. 2019,   14:11
  • Kakvog smisla ima ova recenica u textu : "On je bez obzira na veličinu ili nagrade bio brilijantan" .... pa valjda je zbog briljantnosti i dobio nagrade .

    14. 11. 2019,   15:44
  • krizar veliki, napravio je za Hrvatsku sigurno vise nego ti sto ces napraviti. Poznati je svjetski reziser i svi koji znaju za ovog gospodina, znaju da je iz Hrvatske. To je vec dosta i previse. Mozda ce ti se dopasti da je bio sklon HDZ-u

    14. 11. 2019,   14:01