Obavijesti

Show

Komentari 5

U prvoj epizodi pale prepirke: 'Za mene to uopće nije u redu'

U prvoj epizodi pale prepirke: 'Za mene to uopće nije u redu'
14

Dok je Jasna pripremala rižoto, Kiki joj je odlučio pomoći miješati, no to se nije svima svidjelo. 'Ako sam se prijavila, onda sam samo ja u toj igri, ne treba mi nikakva pomoć', rekla je Zdenka

VIDEO

Nekadašnja omiljena TV gastro franšiza “Večera za 5” počinje s prikazivanjem jubilarne 10. sezone te postaje “Večera za 5 na selu”, a gledatelji će se upoznati s ukusnim tradicionalnim jelima Istre, čije boje brane slobodna umjetnica i veganka Karla Bedžeti iz Pazina, operaterka na stroju u industriji duhana Zdenka Jakus iz Žminja, Kristijan Benić, Baranjac koji se preselio u Poreč, „istarski celebrity“ Vladimir Pantović Panta te umirovljenica Jasna Matić, koja živi u Višnjanu i koja će prva pokazati svoj talent u kuhinji. 

Počinje 'Večera za 5 na selu': Zdenkina pinca težila 27 kila
Počinje 'Večera za 5 na selu': Zdenkina pinca težila 27 kila

A kao i prijašnjih sezona, svaki se tjedan radnja seli u novu županiju i prati kulinarske pothvate novih petero kandidata. Pobjednik tjedna osvaja Prima poklon-bon u vrijednosti od 5000 kuna, a ostali natjecatelji bon u vrijednosti 1000 kuna. 

Jasna Matić (55) je domaćica podrijetlom iz Poreča, no živi u Žikovićima, koji se nalaze u sklopu Višnjana. Smatra da će pobjedu u showu odnijeti ako se, kad bude kuhala - sve posloži. Okružena prekrasnim biljem u vrtu, prirodom i drugim ljepotama, Jasni uistinu ne nedostaje inspiracije za kuhanje, što najviše cijene njezini prijatelji s kojima rado i često fešta na svojoj terasi u dvorištu. Dok je pokazivala kuću i okućnicu, u pećnici su se već pekli teleći obrazi zato što je njima potrebno osam sati kuhanja, pa je Jasna odlučila prvo otići po vino u Motovun. 

Za to su vrijeme ostali natjecatelji komentirali namirnice za Jasninu večeru.

- Jedan dobar kuhar kao ja vino najviše upotrebljava za piće, a gospođa će valjda za dodatak nekom jelu jer daje posebni ukus - rekao je Panta. Kad se vratila s vinom, Jasna je otišla u „krađu“ kod susjede u vrt po svježe tikvice i rajčice. A Jasnin jelovnik izgleda ovako: za predjelo će poslužiti Rižoto od cuketa z pršuton kojega ni, za glavno jelo Obraz od telca u črnom vinu s palenton i pršutnicama te za desert Bumbarku.

- Interesantno - komentirala je Jasna, a Kristijan dodao: „Nema ništa na popisu što mi nije fino, veselim se tome.“ 

Potom je Jasna počela pripremati predjelo i otkrivati neke svoje trikove, primjerice, umjesto vrhnja koristi sir mascarpone, a i tikvice ne guli jer su domaće. Ideju za recept za rižoto Jasna je dobila u Veneciji, gdje i radila te smatra da smo prilično slični u kuhanju s Talijanima.

Poslije se Jasna bacila na pripremanje glavnog jela i deserta.

- Zanimljivo. Ima nešto vegansko - bademi! Sviđa mi se - komentirala je Karla desert, a Kristijan nije mogao dočekati da proba glavno jelo.

- Najbolji dio svake životinje je obraz tako da se tome toliko veselim da to nema nigdje - rekao je, a Zdenka se nadovezala: „Volim kuhati, ali još bolje volim kad drugi kuha.“

Gosti su počeli pristizati, a prvi je došao Panta, koji je Jasnu razveselio darovima. Potom je došao Kiki koji je prijatelj s Jasnom i pripremao ju je za emisiju „Tri, dva, jedan - kuhaj!“.

Zdenka i Karla došle su zajedno, a Kristijan je odmah komentirao kako Jasna ima predivnu kuću.

- Doček je bio previše na fino, nisam naučena na to - rekla je Zdenka. Za početak ugodnog druženja došle su Jasnine prijateljice - ženska klapa Le Parentine.

- Cure su me oduševile - rekao je Panta. 

A dok je Jasna pripremala rižoto, Kiki joj je odlučio pomoći miješati, no to se nije svima svidjelo.

- Ako sam se prijavila, onda sam samo ja u toj igri, ne treba mi nikakva pomoć - rekla je Žminjanka, a Jasna je poslušala i Pantu, koji joj je sugerirao da doda još papra u rižoto.

- Panta joj je dao sugestiju, ali i dalje je to Jasnino jelo, ona je ta koja je to jelo izdirigirala i napravila - rekao je Kristijan, no Zdenka se s time nije složila.

- Za mene to nije u redu - rekla je. 

Karla ih je malo iznenadila kad je rekla da je veganka, no odlučila je probati sve što naprave, osim mesa, naravno. Pantu je zanimala razlika između vegetarijanaca i vegana, pa im je Karla malo pojasnila.

- Dat ću joj jedno kilo salate pa neka se najede - rekao je istarski celebrity.

- Mesojedi uvijek imaju neke svoje komentaree - rekla je Karla, koju to nije nimalo uznemirilo. Nakon predjela koje se svidjelo svima, osim Zdenki kojoj je bilo previše zasoljeno, Jasna je poslužila teleće obraze - svima osim Karli.

- To sam čekao cijelu večer. Obrazi meki ko duša - oduševljeno je rekao Kristijan, a Zdenka je rekla: „Meso je bilo dobro. Dobro servirano i pripremljeno.“

Kad je Jasna poslužila desert, Kristijan mu je odmah našao zamjerku misleći da je suh, a Zdenki se nije sviđalo što je Jasna poslužila više vrsta vina.

- Kad sam stavio vilicu u desert, shvatio sam koliko sam bio u krivu sa svojom procjenom. Desert je eksplozija sočnosti - rekao je Kristijan, a Karla je priznala da joj je bio malo presladak, ali dobar zbog badema koje jako voli. Uživajući u desertu, Jasna im je otkrila kako su njezin suprug i ona gradska djeca koja su prije pet godina odlučili otići živjeti na selo.

- Vrlo rijetko više idemo u grad - priznala je, a potom ih je Panta razveselio pjesmom.

Uslijedio je najvažniji dio večeri - ocjenjivanje. Panta je dao ocjenu osam jer nije baš bio zadovoljan gljivama i mesom, Karla je Jasni dala devet, Zdenka tri jer joj se nije svidjela napeta atmosfera, a Kristijan se odlučio za čistu desetku!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti