Obavijesti

Show

U Umagu održano 2. izlučno natjecanje za Zlatni ćevap

U Umagu održano 2. izlučno natjecanje za Zlatni ćevap
42

Nekoliko tisuća posjetitelja ovu je nedjelju provelo na umaškoj Novoj obali. Allegri Istriani na finale Zlatnog ćevapa u Zagreb dovest će cijeli autobus svojih navijača

Nekoliko tisuća posjetitelja ovu je nedjelju provelo na umaškoj Novoj obali. Dok su domaći i strani gosti uživali u delicijama sa žara po promotivnim cijenama, nagradnim igrama i koncertu grupe Prvi April, šest se istarskih ekipa trudilo što bolje prezentirati svoje kulinarske vještine i plasirati se u finale  4. Prvenstva Hrvatske u rošiljanju uz PIK Vrbovec.  

Dobro raspoloženje od podneva je vladalo Umagom kada je gradonačelnik Vili Bassanese i službeno otvorio natjecanje. Naime, on se odmah nakon pozdrava okupljenima pridružio ekipi Ja volim Umag kako bi dodatno podržao prvi dolazak Zlatnog ćevapa u njegov grad što su s oduševljenjem pozdravili njegovi sugrađani. Tim za koji je nastupao na kraju je završio na četvrtom mjestu, a pobjednici Allegri Istriani dokazali su da se zaista radi o jedinom gastro natjecanju na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce budući da je iskusne Ja volim Umag predvodio pravi kuhar Dražen Zagorec. Kao što im i ime kaže, Allegri Istriani bili su ujedno i najveselija ekipa, a da nomen est omen pokazalo se i u slučaju Kill grilla koji je dokrajčio svoj roštilj i završio na posljednjem mjestu.  2. mjesto osvojili su  UHBDR 154, 3. mjesto Pressum, a 5. mjesto Održive roštiljdžije.

Šefica pobjedničkog tima Zorana Turković priznala je kako ih je prvo mjesto iznenadilo jer se njezino društvo došlo samo zabaviti. Pobjedu nisu očekivali budući da su svi, u stvari,  ozbiljni poslovnjaci, a svoj uspjeh pripisuju ležernom nastupu bez nervoze. Za Allegre Istriane osim nje nastupili su i suprug Daniele Turković, kuma Loreta Šiljeg i kum Mio Šiljeg. U čemu god bila tajna, gastro sud u sastavu majstor kuhar Dario Lide, zamjenik gradonačelnika Umaga Mauro Jurman i chef Marinko Jurešić ocijenio je da su konkurenciju pomeli u svih pet kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina). Zanimljivo je da je gradonačelnik Vili Bassanese obećao pobjednicima cijeli autobus navijača na finalu u Zagrebu 28. lipnja.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata i uz podršku  PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona, a nakon Križevaca i Umaga, gradova partnera i suorganizatora, u petak 1. svibnja gostuje na zagrebačkom Jarunu (malo jezero kod polivalentnog igrališta).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec