Obavijesti

Show

Komentari 0

U Vukovaru svečano otvorene 20. Sportske igre mladih

U Vukovaru svečano otvorene 20. Sportske igre mladih
3

Atmosfera svečanog otvorenja 20. obljetnice Sportski igra mladih bila je svečarska i spektakularna, a uveličao ju je i dolazak proslavljene zlatne olimpijke Janice Kostelić

VIDEO

Vukovar je jučer bio domaćin svečanog otvaranja jubilarnih 20.  po redu Sportski igra mladih, koje su otvorene u Sportskoj dvorani Borovo naselje. Igre su otvorenim proglasili predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara Zdravko Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.    

Atmosfera svečanog otvorenja 20. obljetnice Sportski igra mladih bila je svečarska i spektakularna, a uveličao ju je i dolazak proslavljene zlatne olimpijke Janice Kostelić, danas pomoćnice ministra obrazovanja zadužena za sport, koja je u prepunoj Sportskoj dvorani Borovo naselje, dočekana s oduševljenjem. Janica je zajedno s Zdravkom Marićem, predsjednikom organizacijskog odbora upalila olimpijski plamen.

Više od 2000 sudionika jučer je prisustvovalo sportskom događaju, koja su kroz igru i natjecanje, gdje ne postoji teret rezultata, već je akcent na vremenu provedenom kroz igru i zabavu, bila iskreno oduševljena.

O Sportskim igrama mladih Janica Kostelć je izjavila: 'Dolazim iz sporta i smatram da je sport vrlo pozitivna grana za djecu, koju treba usmjeriti prema sportu, da se druže. Projekata za sport ima puno, ali mislim da je to još sve premalo'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prisutnima se obratio Zdravko Marić, predsjednikom organizacijskog odbora Sportskih igra mladih, koji je istaknuo da se Sportske igre mladih održavaju trenutno u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja na još veći broj zemalja. U 2015. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo iznad 62.000 sudionika, u Bosni i Hercegovini natjecalo se oko 38.000 djece i mladih, a u Srbiji je sudjelovalo oko 30.000 sudionika.

Sam završetak svečanog dana uveličala je svojim nastupom u prepunoj Sportskoj dvorani Borovo pjevačica Jelena Rozga koju su razdragana djeca dočekala s iznimnim veseljem. Jelena Rozga.

- Glazba, sport i mladost oduvijek idu zajedno, iznimno mi je drago da sam dio ove lijepe price koja promovira rekreaciju, druženje i zdrav život. Čestitam Sportskim igrama mladih 20. rođendan kojih se točno sjećam kada su počele, tada sam bila jako mlada. Tko bi mislio da ću se danas ovdje naći i s vama pjevati i slaviti - rekla je.

Nakon svečanog otvorenja započela je 'Turneja radosti' s igrom graničara. Nakon Vukovara 'Turneja radosti' će biti u Vinkovcima, a u četvrtak će joj grad domaćin biti Osijek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo