Obavijesti

Show

Komentari 40

'Udebljali smo se i ostarili, ali sada repamo bolje nego ikad'

'Udebljali smo se i ostarili, ali sada repamo bolje nego ikad'
7

ČOVJEČE NE LJUTI SE Slavni reperski dvojac Tram 11, General Woo i Target, nakon višegodišnje svađe, najavljuju veliki povratnički koncert, a rade i novi album

VIDEO

Srđan Ćuk (39) poznatiji kao General Woo i Nenad Šimun Target (39) nekoliko su se puta pokušali vratiti na glazbenu scenu kao slavni dvojac Tram 11.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29

Razišli su se 2003. nakon sedam godina suradnje i tri uspješna albuma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Totalna netrepeljivost

- Probali smo u studiju, ali smo skužili da ne brijemo više u istom filmu do te mjere da smo bili na rubu sukoba. Bolje onda ne dirati stvari koje su legendarne, nek’ ostanu takve. Koncerte nema smisla raditi isključivo radi novca jer nije fer prema fanovima, a i ja nemam takav želudac da probavim laž. Mislim da Target nije u stanju to odradit’, a ja ne mogu s njim biti 15 minuta u istom prostoru. Iskreno nemam pojma kakve točno zdravstvene probleme ima jer on tvrdi da ih nema. Tako da mi se ne da biti doktor, a kamoli budala s kojom će se netko poigravat radi love – rekao je prije četiri godine General Woo.

I Target je slično razmišljao. Rekao je da se s kolegom potkraj zajedničke karijere sve više svađao, a susreti su postali nepodnošljivi. No prije nekoliko mjeseci sve se promijenilo. Reper iz Vukovara pozvao je bivšeg suradnika na koncert i ondje su ‘kliknuli’.

Mirenje i suradnja


- Spontano sam se našao na pozornici i počeli smo repati naše najpoznatije hitove. Publika je poludjela na ‘Hrvatske velikane’ i ‘Kaj ima lima’. Tada smo počeli razgovarati o suradnji i koncertu – rekao je Target. 

U 14 godina koliko su radili odvojeno, tvrde, ipak su ponekad zajedno tulumarili. No, isticali su kako sa Stivom Kahlinom poznatijim kao El Bahatteejem godinama nisu u kontaktu. Stoka se četiri puta liječio od ovisnosti o droge, a Nered je iz glazbenih prešao u poduzetničke vode te je sve rjeđe radio pjesme, a publika je bila oduševljena povratničkim koncertom u studenom.


- Puno se toga promijenilo, udebljali smo se desetak kilograma, nismo više nadrkani i buntovni kao kad smo bili klinci. I to će se vidjeti u našim pjesmama, ali čut će se i glazbeno sazrijevanje – najavio je Woo.

Nenad Simun

S Targetom će se narednih mjeseci ponovno viđati gotovo svakodnevno jer osim što se pripremaju za nastup, snimaju i kadrove dokumentarca o svojim karijerama. Kad se razišašao s Targetom, Woo je nastavio samostalnu karijeru.

Razočarao se Zagrebom, pa se s tadašnjom djevojkom Majom, za koju se oženio 2007., vratio u Vukovar. Ondje im se rodila kći Lana. I dalje je repao o bijedi i problemima u Hrvatskoj, nastupao, te objavio pet albuma.

- Trebalo mi je vremena da uskladim roditeljstvo s pisanjem pjesama - rekao je Woo.

Target se također nastavio baviti glazbom, ostao je živjeti u zagrebačkom kvatru Vrapče gdje se kao klinac, slušajući na televiziji MC Hammera, zarazio hip hopom. Pisao je svoje stvari te često surađivao s mladim glazbenicima kojima je bio uzor.

Emisija ‘Blackout’, koju su u studenom 1993. na zagrebačkom Radiju 1 pokrenuli DJ Kristijan Frković Frx i Filip Phat Phillie Ivelja, popularizirala je hip-hop u Hrvatskoj.

Na zadnjem katu zagrebačkog Nebodera na Trgu bana Jelačića, radili su hip-hop partyje na kojima su se reperi natjecali u freestyleu. Najbolji su u tome bili Target, crvenokosi mladić iz zagrebačkog Vrapča i Vukovarac iz Dubrave Ćuk. Čekala se pjesma koja će pokrenuti hip-hop kad se 1997. pojavio Tram 11 s hitom 'Hrvatski velikani'.

- Bili smo klinci kojima su visile hlače s guzice. Pozdravljali smo se s ‘jo’. Počelo se pisati o nama. Repali smo protiv aktualne vlasti što u to doba HDZ-ove vladavine nije bilo jednostavno. Šest mjeseci smo bili na vrhu top ljestvice s ‘Hrvatskim velikanima’ i slava nam je lupila u glavu – ispričao je Target. I Woo se prisjeća kaosa u kojemu su ih mediji preko noći proglasili pionirima nove glazbene generacije koju se uspoređivalo s Novim valom.

- To je bilo zlatno doba kad su reperi bili fora. Nema gdje Targeta i mene nisu zvali, pa smo nekoliko puta punili vatrogasne domove u kojima bi se skupilo tisuću ljudi i radili smo cirkus. Bacali smo rime i njima publiku u delirij. Čudili su nam se i ispitivali su nas kako uopće možemo tako brzo pričati i izgovarati riječi – smije se Woo.

Tram 11, prvu je gažu imao na modnoj reviji i svaki od dvojice repera zaradio je 150 maraka.

- Napravili smo totalnu ludnicu, a spremni smo to uskoro ponoviti. Bit će to svirka za pamćenje. Nismo dugo bili zajedno na pozornici i konačno je došlo vrijeme kad su se okolnosti posložile. Što se tiče pjesama, inspiracije nam ne nedostaje jer nas i dalje što po dobromu, a što po lošemu, inspirira država u kojoj, hoćeš-nećeš, živimo – zaključio je dvojac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo