Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

‘Ukleti’ Oscari: Ove je glumce zlatni kipić koštao braka i veze

None Foto: PIXSELL/kolaž 8

Kipići su nesreću donijelimnogim holivudskim parovima. Jedni od njih su bili Gwyneth Paltrow i Benom Affleckom koji su prekinuli samo večer prije nego što je glumica osvojila Oscar

Iako je Oscar prestižna nagrada o kojoj sanja većina glumaca i redatelja, postoje i oni kojima je zlatni kipić 'zeznuo' njihovu ljubavnu vezu ili je barem tako ispalo. 

Helen Hunt i Hank Azaria 

Jedna od njih bila je i glumica Helen Hunt (55) koja je 1998. godine osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu 'As Good as It Gets'. Ona je u to vrijeme četiri godine bila u vezi s glumcem Hankom Azarijem (54).

The 85th Academy Awards - Arrivals - Los Angeles | Autor: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Čak ga je i pri primanju nagrade spomenula u govoru zahvale, nazvavši ga 'najboljim muškarcem kojeg je ikada upoznala'. Holivudski par stao je pred oltar već iduće godine, a samo godinu dana kasnije njihovom je braku došao kraj. 

Geena Davis i Jeff Goldblum

Američka glumica Geena Davis (63) 1989. godine nagrađena je zlatnim kipićem američke Akademije za rad na filmu 'Accidental Tourist'.  Te su godine ona i njezin suprug Jeff Goldblum (66), također glumac taman slavili drugu godišnjicu braka. Kada se popela na pozornicu, zahvalila je suprugu. Međutim, baš kao i kod holivudskog para prije, i Geena i Jeff rastali su se iduće godine.

Anjelica Huston i Jack Nicholson

Anjelica Huston (67) na dodjeli nagrada Oscara 1986. godine došla je u pratnji partnera i glumca Jacka Nicholsona (81). Te večeri osvojila je kipić u kategoriji najbolje sporedne glumice zahvaljujući ulozi u filmu 'Prizzi's Honor'. Prije nego što je preuzela nagradu Oscar, zagrlila je Jacka, ali ga nije posebno spominjala u svom govoru zahvale. Glumački par je tada već više godina bio u turbulentnoj vezi koju su često prekidali.

Foto: PIXSELL/kolaž

Ubrzo nakon osvajanja zlatnog kipića, Anjelica je prekinula s Jackom te se udala za kipara Roberta Grahama s kojim je bila u braku sve do 2008. godine. Naime, te godine Graham je preminuo, a glumica se nakon njega više nije udavala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ben Affleck i Gwyneth Paltrow 

Dodjela nagrada Oscar nesreću je donijela i ovom holivudskom paru. Glumica Gwyneth Paltrow (46) neko je vrijeme bila u vezi s glumcem Benom Affleckom (46), s kojim je prekinula samo večer prije nego što je dobila Oscar za najbolju žensku ulogu u filmu 'Shakespeare in Love', davne 1999. godine.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Ona je čak tijekom preuzimanja kipića zahvalila svom, kako ga je tada nazvala, 'dobrom prijatelju' Afflecku. Iako su se nakon ceremonije Oscara na neko vrijeme pomirili, to nije potrajalo. Konačno su se razišli sredinom iduće godine.  

Julia Roberts i Benjamin Bratt 

Film 'Erin Brockovich' glumici Juliji Roberts (51) 2001. godine donijela je Oscar za glavnu žensku ulogu. U to vrijeme, ona je bila u trogodišnjoj vezi s glumcem Benjaminom Brattom (55). U govoru zahvale, Julia ga je spomenula i posebno naglasila da mu je zahvalna. Par je prekinuo nekoliko mjeseci nakon te večeri, a sve zbog snimatelja Dannyja Modera (50) s kojim je Roberts i danas u sretnom braku.

ABACA 24626-38 Roberts Split | Autor: ABACA   ABACA PRESS/Press Association/PIXSELL Foto: ABACA ABACA PRESS/Press Association/PIXSELL

Sandra Bullock i Jesse James

Sandra Bullock (54) i Jesse James (49) bili su u braku od 2005. do 2010. godine, a razvod je zatražila sama glumica koja je za prevaru saznala nedugo nakon što je osvojila zlatni kipić za film 'Priča o prvaku'. Iako se par nekoliko puta mirio i ponovno svađao zbog njegovih povremenih 'izleta' u krevet svojih ljubavnica, na kraju se holivudski par ipak odlučio rastati. 

Vanity Fair Oscar Party 2010 - Los Angeles | Autor: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Pratite nas na našem Instagram profilu!

Komentari (54)
  • Udarila slava u glavu...

    24. 2. 2019,   16:46
  • kakve to veze ima s Oscarima jer je većina prekinula godinu dana nakon.ahaha.svasta

    25. 2. 2019,   10:43
  • Bože, svašta vi pišete, baš, prokletsvo Oscara. Prije prokletstvo slavnih, osvojili Oscara ili ne, svi se oni najčešće rastanu.

    24. 2. 2019,   20:59