Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ulica Sezam ima novu lutku: Ružičasta Lily je beskućnica

None Foto: Screenshot/Pixsell 4

Lily i njezina obitelj živjet će s prijateljima u ulici Sezam nakon što su izgubili dom. Iako nema točnih podataka koliko je djece beskućnika u svijetu njihov broj procjenjuje se na najmanje 150 milijuna, prema UN-u

Kao znak novih vremena američka dječja lutkarska serija 'Ulica Sezam' ima novog stanovnika - sedmogodišnju ružičastu beskućnicu Lily. Najnovija lutka pridružila se žutoj Velikoj ptici, Bertiju i Erniju kako bi pružila nadu rastućem broju djece u svijetu koja nemaju trajni dom, objavila je neprofitna organizacija Sesame Workshop.

Foto: YouTube/Screenshot

Lily se 2011. na kratko pojavila u seriji i tada se njezina obitelj borila s gladi. Organizacija podsjeća da je silazna spirala koja počinje siromaštvom i završava beskućništvom česta.

- Znamo da su djeca beskućnici često žrtve razornog traumatskog kruga - nedostatka pristupačnog stanovanja, siromaštva, nasilja u obitelji. Želimo pomoći da se taj krug prekine pružanjem utjehe djeci, njihovim osnaživanjem i davanjem nade za budućnost - kazala je Sherrie Westin iz Sesame Workshop.

Muppets donated to Smithsonian - DC | Autor: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL

Iako nema točnih podataka koliko je djece beskućnika u svijetu njihov broj procjenjuje se na najmanje 150 milijuna, prema UN-u.

Lily i njezina obitelj živjet će s prijateljima u ulici Sezam nakon što su izgubili dom.

Foto: Promo/Screenshot

Njezin ulazak u seriju izazvao je kontroverze jer su se poklonici serije pobunili da se time zanemaruju nevolje zelenog lutka Oscara koji živi u kanti za smeće i zapravo je prvi beskućnik serije.

Njima ne trebate previše vjerovati: Ovi horoskopski znakovi su najviše dvolični i tračaju koga stignu!

Komentiraj, znaš da želiš!