Obavijesti

Show

Komentari 301

Panika u Parku mladeži: 'Šetat će goli, moram nabavit čepiće!'

Panika u Parku mladeži: 'Šetat će  goli, moram nabavit čepiće!'
33

GNJEVNI GRAĐANI Ogradili su nam zgradu, a kao za ispriku dali su nam po četiri karte. Pa šta ću ja s 80 godina ići na tu njihovu Ultru?!, ljute se stariji Splićani

VIDEO

Prave nered, goli šetaju, povraćaju, mokre i obavljaju veliku nuždu gdje god stignu. Da ne govorim koliko će bučno biti, slijegao je ramenima stanar zgrade preko puta Parka mladeži gdje se ove godine od petka do nedjelje održava Ultra u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijašnjih godina Ultra je bila na Poljudu, no kako se organizatori festivala nisu dogovorili s Hajdukom ove godine festival elektronske glazbe prebacili su na obližnji Splitov stadion. Znatno manji i znatno bliži stambenim zgradama. Doslovno, preko puta ceste, na nekih 40-50 metara udaljenosti...

Split: Svega je nekoliko dana preostalo do početka Ultra Europe Festivala

- Ovo što su nam napravili nije u redu. Cijelu noć je radio kompresor. Ja sam morala zatvoriti prozore. Za očekivati je mogu misliti što. Ako se moram preseliti iz svog stana, kome je ovo trebalo. Dućane samo pune pivom i alkoholom. Što će to biti tri dana? Idem u Sinj zbog Ultre. Ogorčena sam na gradonačelnika koji je ovo dozvolio, na organizatora Joea Bašića. Otkad traje Ultra ljudi se bune i nikom ništa. Prestrašno - rekla nam je Dunja, stanarka obližnje zgrade.

Na Splitovu stadionu radnici užurbano pripremaju pozornice kako bi sve bilo spremno za 7. Ultru. Čim smo se približili stadionu mogli smo čuti nezadovoljne stanare okolnih zgrada kako nam prilaze i žale su na buku.

Sezona festivala je počela, u Hrvatsku dolaze glazbene face
Sezona festivala je počela, u Hrvatsku dolaze glazbene face

- Baba mi živi u onoj plavoj zgradi, kako će izdržati - govorio je jedan mladić prijatelju koji su prolazili pored stadiona. Mnogi su odmahivali rukom na upit hoće li im smetati razuzdani partijaneri i buka.

Pokretanje videa...

Anketa oko Ultre 03:01
Split: Modne kombinacije druge večeri Ultra Europe Festivala

- Tko to može podržavati, to buba po glavi, to nema veze s muzikom - ljutito je rekao jedan stariji muškarac. Stanari zgrada koju su organizatori ogradili i koji su najbliži festivalu najviše su ogorčeni iako nisu htjeli pred kameru. 

Split: DJ Alesso nastupio na trećoj večeri Ultre

- Ima nas 57 u 5 zgrada. Podijelili su svakom stanu po četiri karte. Što ću ja od osamdeset godina ić na njihovu Ultru? To je čisto podmićivanje. Nemam ni gdje otići ta tri dana koliko to traje. Evo ni sad ne spavamo jer su donijeli pet agregata koji rade buku cijelu noć. Strah nas je da nam se stanovi ne raspadnu koliko će to treštati - govori jedan stanar.

Split: Modne kombinacije druge večeri Ultra Europe Festivala

Ni Splićanin Edin nije sretan što će Ultra blizu njegove zgrade.

-  Za neke stvari to je možda pozitivno, ali meni osobno i nije. Bit će dosta buke, sve je tu nekako blizu. Nisam baš neki pobornik te glazbe, no to je više moje mišljenje. Srića pa imamo nastup na Hvaru ja i moj bend pa nećemo bit tu. Ali u nedilju ću stavit čepiće svakako. Ako partijaneri osjećaju neku pozitivnu energiju tu, to je sigurno dobro, ali ja ne vidim tu sebe - rekao je, a s njim se složila i odmah nadovezala njegova susjeda Branka.

Split: Modne kombinacije druge večeri Ultra Europe Festivala

- Dok je Ultra bila na Poljudu, nije mi toliko smetalo, ali sad je u neposrednoj blizini zgrada i bit će dosta bučno. Nije OK toliko bučiti - zaključuje Branka. Za komentar smo pitali i policiju.

- Kao i proteklih godina, i ove godine se na festivalu očekuje veliki broj posjetitelja. Nismo u mogućnosti u ovom trenutku pružiti Vam informaciju o broju policijskih službenika koji će biti angažirani na osiguranju, ali napominjemo da je ova Policijska uprava već dulje vrijeme u kontaktu s organizatorom javnog okupljanja i ostalim službama, te se priprema za osiguranje ovog događaja, gdje će biti angažiran dovoljan broj policijskih službenika, kako bi javno okupljanje proteklo mirno, odnosno bez značajnijih negativnih sigurnosnih događaja -  rekli su nam iz policije.

Split: Modne kombinacije druge večeri Ultra Europe Festivala

Dodali su da u cilju suzbijanja zlouporabe droga Policijska uprava kontinuirano radi na suzbijanju kaznenih djela i prekršaja povezanih sa zlouporabom droga, pa će s tim aktivnostima nastaviti i tijekom održavanja javnog okupljanja.

- Tijekom proteklih godina, uključujući i 2018. bilježi se značajan broj zapljena različitih vrsta droga tijekom održavanje festivala, što je i očekivano, obzirom na veliki broj posjetitelja - izjavili su nam iz policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac