Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ultra nam je praktički u vrtu, a moj tata ne može iz kuće'

None Foto: Denis Gaščić/Borna Filić 5

Građani koji žive u zgradi nasuprot Parka mladeži u Splitu, gdje se ove godine održava Ultra Europe festival, žale se da im festival sada stoji doslovno u dvorištu. Međusobno se ne čuju jer je glazba preglasna.

Mi ti, dragi moj, nemamo izbora, nama je Ultra suđena, govori našem reporteru stanarka zgrade na splitskom Putu brodarice.

Stariju gospođu zatekli smo dok je vješala rublje ispred jednokatnice u kojoj desetljećima živi s obitelji. Njihova se zgrada nalazi s druge strane Parka mladeži u kojem se održava Ultra Europe Festival. Nitko ih nije pitao imaju li štogod protiv da se doslovno nađu u backstageu, jer njihova se zgrada, kao i nekoliko susjednih, nalazi točno iza jedne od tri pozornice s kojih "tuku" ogromni zvučnici.

Foto: Denis Gaščić/24sata - Nudili su nam smještaj u hotelu, ali tu preko puta pa nam je bilo svejedno hoćemo li ga uzeti ili ne - prepričava gospođa koja nije mogla spavati ni kada je Ultra bila na nešto udaljenijem Poljudu.

- Ajde, tada smo pretrpjeli. Ali ovo večeras, ne znam kako ćemo - pita se starica, dok se na prozoru prvog kata pojavljuje nešto mlađa žena. Nešto nam govori, ali budući da u tom trenutku počinje tonska proba zvučnika, ništa je ne čujemo iako nas dijeli svega nekoliko metara.

- Vidite kako nam je - kaže nakon što je prestala glazba. Doznajemo kako se radi o kćeri gospođe s kojom smo do tada razgovarali. Organizatori Ultre, priča, nudili su im karte za festival, ali nisu ih uzeli. Neki od susjeda, ipak, ne imavši opcija, uzeli su karte. Jer, tako ionako su već na Ultri. No ovoj obitelji festival u Parku mladeži posebno smeta.

Foto: Denis Gaščić/24sata - Tata mi je jako bolestan i ne može se maknuti iz stana. Pisali smo i gradonačelniku, policiji pa čak i predsjednici. Naše pismo su iz Ureda predsjednice proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova, a oni su nam obećali ubrzo odgovoriti - prepričava stanarka i dodaje:

"Neću vam reći kako se zovem jer su sve institucije dobile moja pisma i znaju tko sam i u kakvom smo problemu zbog bolesnog oca. No ne reagiraju. Predsjednici ipak moramo zahvaliti jer su iz njezina ureda bar nešto poduzeli". 

Njezina majka dodaje kako su im, umjesto karti, mogli bar ponuditi obnovu zgrada pa da ti silni turisti, kad dođu, vide lijep, a ne derutni Split.

- Sad svi glume da im je stalo do nas, a kad festival završi, zaboravit će nas - zaključuje starica, koja ove noći vjerojatno neće spavati. 
 

Komentari (51)
  • Prodaji pivu iz vrta...

    12. 7. 2019,   17:37
  • Da grad im je poklonio par tisuća kn da izdrže dva dana....nije im dao kn več karte za ultru a to što oni nisu uzeli kn tj karte koje u roku odma mogu prodat ..5 karata za 5000 kn ..a mnogima je zao što oni nisu tako blizu i na taj nacin zarade 5000 kn to su tri mirovine nečije Neki su sretni jer sa tih 5000 kn mogu dva miseca uzet spizu ... 10 kn čepiće u uši i dva dana prolete brzo..

    12. 7. 2019,   18:45
  • kupite par bureta piva i prodajte im za dobru lovu - preko žice...ako želite još bolju zabavu onda u pivo sipajte ricinusovo ulje...zabava zagarantirana

    12. 7. 2019,   17:52