Obavijesti

Show

Komentari 51

'Ultra nam je praktički u vrtu, a moj tata ne može iz kuće'

'Ultra nam je praktički u vrtu, a moj tata ne može iz kuće'
5

Građani koji žive u zgradi nasuprot Parka mladeži u Splitu, gdje se ove godine održava Ultra Europe festival, žale se da im festival sada stoji doslovno u dvorištu. Međusobno se ne čuju jer je glazba preglasna.

VIDEO

Mi ti, dragi moj, nemamo izbora, nama je Ultra suđena, govori našem reporteru stanarka zgrade na splitskom Putu brodarice.

Stariju gospođu zatekli smo dok je vješala rublje ispred jednokatnice u kojoj desetljećima živi s obitelji. Njihova se zgrada nalazi s druge strane Parka mladeži u kojem se održava Ultra Europe Festival. Nitko ih nije pitao imaju li štogod protiv da se doslovno nađu u backstageu, jer njihova se zgrada, kao i nekoliko susjednih, nalazi točno iza jedne od tri pozornice s kojih "tuku" ogromni zvučnici.

- Nudili su nam smještaj u hotelu, ali tu preko puta pa nam je bilo svejedno hoćemo li ga uzeti ili ne - prepričava gospođa koja nije mogla spavati ni kada je Ultra bila na nešto udaljenijem Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ajde, tada smo pretrpjeli. Ali ovo večeras, ne znam kako ćemo - pita se starica, dok se na prozoru prvog kata pojavljuje nešto mlađa žena. Nešto nam govori, ali budući da u tom trenutku počinje tonska proba zvučnika, ništa je ne čujemo iako nas dijeli svega nekoliko metara.

- Vidite kako nam je - kaže nakon što je prestala glazba. Doznajemo kako se radi o kćeri gospođe s kojom smo do tada razgovarali. Organizatori Ultre, priča, nudili su im karte za festival, ali nisu ih uzeli. Neki od susjeda, ipak, ne imavši opcija, uzeli su karte. Jer, tako ionako su već na Ultri. No ovoj obitelji festival u Parku mladeži posebno smeta.

- Tata mi je jako bolestan i ne može se maknuti iz stana. Pisali smo i gradonačelniku, policiji pa čak i predsjednici. Naše pismo su iz Ureda predsjednice proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova, a oni su nam obećali ubrzo odgovoriti - prepričava stanarka i dodaje:

"Neću vam reći kako se zovem jer su sve institucije dobile moja pisma i znaju tko sam i u kakvom smo problemu zbog bolesnog oca. No ne reagiraju. Predsjednici ipak moramo zahvaliti jer su iz njezina ureda bar nešto poduzeli". 

Pokretanje videa...

00:23

Njezina majka dodaje kako su im, umjesto karti, mogli bar ponuditi obnovu zgrada pa da ti silni turisti, kad dođu, vide lijep, a ne derutni Split.

- Sad svi glume da im je stalo do nas, a kad festival završi, zaboravit će nas - zaključuje starica, koja ove noći vjerojatno neće spavati. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama