Obavijesti

Show

Komentari 17

Unuci plakali: Prijatelji i obitelj oprostili su se od Marije Kohn

Unuci plakali: Prijatelji i obitelj oprostili su se od Marije Kohn
12

Svakoj se predstavi radovala kao dijete i time si u hrvatskom glumištu osigurala neprikosnoveno mjesto, rekla je Gordana Gadžić o legendi hrvatskoga glumišta koja nas je napustila u ponedjeljak

VIDEO

Uz klapsku pjesmu stotinjak je prijatelja i štovatelja glume na mirogojskom krematoriju ispratilo legendarnu glumicu Mariju Kohn koja je preminula u ponedjeljak nakon teške bolesti u 84. godini. Dostojanstven ispraćaj, bez velike pompe, bio je nabijen emocijama. Četvero unuka i praunuče su plakali, a sin Robert bio je neutješan.

POGLEDAJTE GALERIJU:

12
| Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Sotheby's/Privatni album

Kolege glumci Mariju su zadnji put pozdravili bijelim ružama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poznavao sam je od 68. Pamtit ću je kao upornu i dragu osobu i prekrasnu partnericu, koja je imala ironični stav prema svijetu, ali utemeljen na zdravim temeljima. Svima nam jako nedostaje - rekao je glumac Žarko Savić (68).

Brzojavi sućuti obitelji su stizali sa svih strana jer su njihovu Mariju svi cijenili kao izvanserijsku glumicu.

- Pamtit ću je po veselju, duhovitosti, radosti, ali najviše po kolegijalnosti. Marija je bila radoholičarka koja je s veseljem prenosila svoje znanje. Velika glumica - istaknula je njezina kolegica Lela Margitić (76).

- Marija je bila izvanredna glumica, lijepa žena i, bez lažne patetike, njezin je odlazak nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište - rekao nam je glumac Otokar Levaj (75).

Kolege i prijatelji ostali su u šoku kad su saznali da je legenda hrvatskoga glumišta preminula, a pamtit će je, kažu, kao jednu od najenergičnijih osoba koju su ikad upoznali.

- Usprkos godinama Marija se na snimanjima i probama nikad nije umarala. Nije mi jasno kako je toliko dobro podnosila takav napor. Često sam je pitala: ‘Hoćeš li sjesti malo?’, a ona bi samo odvratila: ‘Ma ne, ne mogu sjediti’ - ispričala nam je Vera Zima (65). Dodala je kako je uvijek govorila: ‘Bože, daj mi Marijinu snagu kad dođem u njezine godine’.

Levaja je dodatno potresla činjenica da je preminuo i dugogodišnji intendant splitskog HNK-a, glumac i redatelj Rade Perković.

- Stjecajem okolnosti povezuje nas predstava ‘Bog Kurt’ Alberta Moravije u režiji Petra Selema na Splitskom ljetu, mislim 1970., u kojoj sam, uz Božidara Smiljanića, igrao glavnu ulogu. Mare mi je glumila mamu, a Rade je bio njemački časnik. Od tada sam s Marijom konstantno prijateljevao - ispričao je Levaj.

Gordana Gadžić (62) ističe da je Kohn do kraja bila predana poslu.

- Svakoj se predstavi radovala kao dijete i time si u hrvatskom glumištu osigurala neprikosnoveno mjesto - zaključila je Gadžić.

8172565
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju