Obavijesti

Show

Komentari 20

Uzeli joj nagradu "Kiklop", a Nives tuži Sajam knjiga

Uzeli joj nagradu "Kiklop", a Nives tuži Sajam knjiga
5

Hrvatski pisci smatraju da je Playboyeva zečica nepravedno zakinuta, a čini se da će autorica 'Gole istine' tužiti Sajam knjiga zbog diskriminacije

VIDEO

Glup mi je i smiješan strah hrvatske kulture od te žene. Ako je kriterij prodavanost knjige, to se treba i poštovati. Bez obzira na to o kome je riječ, smatra dobitnik “Kiklopa” za hit godine Ante Tomić. Ni njegova nagrada više nije sigurna. Kako je rekla direktorica Sajma knjige Magdalena Vodopija, i svi dosadašnji dobitnici “Kiklopa” u toj kategoriji sada su pod znakom sumnje.
- Nives Celzijus treba dobiti tu nagradu. Ako se dodjeljuju ozbiljne književne nagrade, neka ih struka da kome hoće, ali treba se poštovati volja tih kupaca bez obzira na njihove navike i obrazovanje - zaključio je Ante Tomić. Vedrana Rudan iznervirana je neprestanim napadima na Nives Celzijus.
- Meni je ta situcija licemjerna i prosta. Imali su jasne kriterije i prema njima je Nives trebala dobiti 'Kiklopa’ za hit godine. Ona kod nas, na žalost, može dobiti tu nagradu jedino da joj naraste veliki ku... - ljutita je Rudan. Dodaje da je čitala knjigu Nives Celzijus “Gola istina”. Smatra je dobro napisanom knjigom, koja je dokument vremena i života u Hrvatskoj.
- Ona je pismena. Njena knjiga ima glavu i rep, ali to ne znači i da ju je ona napisala. Ako nitko nije stavio njeno autorstvo pod upitnik, onda neka prestanu srati po toj ženi. Meni je toga navrh glave. To više nije pitanje nagrade nego položaja žena u Hrvatskoj - kaže Rudan. Dodaje da je ona Nivesina direktna konkurencija. Njena knjiga “Kad je žena kurva, kad je muškarac peder” po prodaji je odmah iza “Gole istine”.
- Ona je žena koja ne odgovara nemoćnim mužjacima koji sjede u tom pulskom žiriju. Da je to muškarac koji ima ku... od 25 centimetara, dobio bi dva 'Kiklopa’. Jedan za knjigu, drugi za tako velik ku... - rekla je Rudan koja kaže da je na Nivesinoj strani.
Playboyeva zečica danas više nije imala snage za komentare.

Nije se javljala jer sprema veliku promociju svoje knjige u Beogradu. U Srbiji će se njena knjiga tiskati u 100.000 primjeraka.

ARIJANA: I JA SAM ZASLUŽILA KIKLOPA
Knjiga Arijane Čuline “Šta svaka žena triba znat o onim stvarima” prodala se, kaže autorica, u čak 60.000 primjeraka.
- I ja sam po toj logici trebala dobiti 'Kiklopa’. Neka naprave više tih kipića pa da i meni retroaktivno daju jednog - kaže Čulina. Dodaje da nije čitala knjigu Nives Celzijus, ali smatra nepravdom da se nisu poštovala pravila za dobivanje nagrade.
- To je cijela gola istina 'Kiklopa’ - našalila se Čulina.

NIVES TUŽI SAJAM KNJIGA ZBOG DISKRIMINACIJE?
Autorica knjige zbog koje se ove godine povukla nagrada "Kiklop" za hit godine najavila je tužbu protiv pulskog Sajma knjige zbog diskriminacije. Detalji o tužbi biti će otkriveni na sutrašnjoj konferenciji za medije. Tamo bi trebali biti prisutni i predstavnici civilnih udruga. U međuvremenu reagirao je i direktor prozivanog Pulsa. Neki su izrazili sumnju da je njihovo istraživanje o broju prodanih primjeraka Nivesine knjige pogrešno izvedeno, ali direktor Srđan Dumičić odbacio je takve navode. Izjavio je kako nije problem u istraživanju jer je ono potpuno točno odgovorilo na upit koja je knjiga najprodavanija i najčitanija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje