Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Valentino će morati dati 24 mil. kn ili ide u zatvor

None Foto: 24sata

Država je optužila poznatog dizajnera Valentina i njegovog partnera Giammettija za utaju poreza. Mjesto boravka prijavili su izvan Italije...

Valentina Garavanija (76) i njegova dugogodišnjeg partnera Giancarla Giammettija šokirala je kazna poreznog ureda u Laziju. Osumnjičeni su da su pokušali izbjeći plaćanje poreza tako što su prijavili mjesto boravka izvan Italije, točnije u Londonu, iako su sve poslove obavljali u domovini. Modni dvojac, prema računici poreznika, duguje 24 milijuna kuna. Dizajneri su svoje “carstvo” preselili u londonsku podružnicu prije deset godina i vjerovali su kako su njihovi postupci u skladu sa zakonom.
- Jako ih je iznenadila pozicija u koju su ih stavile talijanske službe i poduzet će odgovarajuće mjere - izjavio je Ronald Feijen, direktor menadžera u Valentinovu uredu. Kako menadžer nije ništa precizirao, ne zna se hoće li dizajneri platiti globu ili će pokrenuti postupak kojim bi izbjegli plaćanje kazne. Ako odbiju, dvojac bi mogli optužiti za kriminal i mogli bi završiti u zatvoru, piše Women’s Wear Daily. Mnogi sumnjaju da će dizajner, s obzirom na godine, kraj života dočekati iza rešetaka. Valentino se 2008. godine povukao u mirovinu nakon 45 godina karijere. Od piste se oprostio revijom u Parizu. Njemu u čast modele su nosili Eva Herzigova, Karolina Kurkova, Claudia Schiffer, Naomi Campbell i Nadja Auermann. Prošle je godine svojom luksuznom jahtom doplovio i u Dubrovnik, gdje je bio u društvu nepoznate žene.

'POREZNE ŽRTVE' BILI SU FERRE, VERSACE, D&G
Roberta Cavallija porezna je uprava 2002. optužila da je preuređivao svoju vilu na trošak tvrtke. Optužbi je oslobođen tek prošle godine. “Žrtve” poreznika bili su Ferragamo te D&G, koji su platili pola od milijardu i 300 milijuna kuna kazne. Versace, Ferre i Krizia su 1995. optuženi za korupciju. Sud ih je oslobodio jer su bili “žrtve iznude”. Za utaju su sumnjičili i pokojnog opernog pjevača Luciana Pavarottija, a Sophia Loren zbog poreza je bila 17 dana u zatvoru.

Komentiraj, znaš da želiš!