Obavijesti

Show

Komentari 8

Vatrogasci svirali na kantama, muškarci su se skidali i vrištali

Vatrogasci svirali na kantama, muškarci su se skidali i vrištali
66

Obožavatelji su se skidali, gurali novčanice u bubnjarove gaće i žice od tamburice. Od nekuda su iščupali biljku te je i ona završila na pozornici, razbijali su čaše. Zaštitari su tu noć bili bespomoćni

VIDEO

Znoj i alkohol tekli su potocima, od količine dima cigareta nepušaći su tu noć postali pušači, muškarci svih uzrasta gubili su glavu, a sve zbog velikog povratka Vatrogasaca. Nisu nastupali deset godina, a za povratnički koncert u zagrebačkom klubu Metropolis u sklopu kojeg su slavili i Martinje, karte su doslovno planule.

- Donesem vam gemišt, ali čekat ćete ga kakvih pola sata - rekao je konobar koji se, mokar od tuđeg znoja i zalijan svim vrstama alkoholnih pića, jedva probijao kroz stotine veselih obožavatelja. Na pozornici je bilo svega, samo ne reda i rasporeda. Bubnjar Jura je s čikom u ustima svirao na kantama od boja, a u pauzama si je slagao gemišt. 

- Naša publika je luda, navikli smo na to. To nas hrani, nakon napornog dana i umorni od života, ovo nam daje energiju - rekao je Jura koji ima istu periku od početka njihove karijere koja je počela prije više od 20 godina.

- Perika je ostala ista, evo baš sam ju dan prije koncerta nekako uspio rasčešljati - objasnio je. Toliko su zapalili publiku da su se tražila čak dva bisa i dečki su svirali skoro tri sata bez pauze. Za svaku pjesmu koju je najavio pjevač Gugi, muškarci su vrištali u ekstazi.

Skidali su majice i bacali ih na binu, gurali novčanice od 10 pa do 100 kuna u bubnjarove gaće i žice od tamburice. Od nekuda su iščupali biljku te je i ona završila na pozornici, nosili su jedni druge na ramenima, razbijali čaše. Zaštitari su tu noć bili bespomoćni. 

Ovo je bio samo početak jer imaju slijedeća dva koncerta u Bjelovaru i nakon toga u Splitu. Generacije koje su s njima odrasle ponovno će se prisjetiti hitova poput “Vatrogasca Mirka”, po kojoj je bend i dobio ime, “Ritam iz a denser”, “Ženićute”, “Više-manje, manje je više” i mnoge druge. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao