Obavijesti

Show

Komentari 22

'U spotu za Eurosong smo bili goli, pa ga nisu htjeli prikazati'

'U spotu za Eurosong smo bili goli, pa ga nisu htjeli prikazati'
5

Jugoslaviju su na Eurosongu '84. predstavljali Vlado Kalember i Izolda Barudžija. Pjevali su 'Ciao, Amore'. Izolda se u spotu pojavila golišava u moru. Iako spot nije bio zabranjen, turska televizija ga je odbila emitirati .

VIDEO

Izbor za pjesmu Eurovizije u svijetu se održava od 1956. Jugoslavija je na Eurosongu počela sudjelovati šest godina nakon toga, odnosno 1961. Još i danas svi se vjerojatno sjećaju izvedbe Danijela Popovića i njegove pjesme Džuli. Godinu dana nakon toga, Jugoslaviju je na Eurosongu predstavljao Vlado Kalember (66). Nastupio je s kolegicom Izoldom Barudžijom, koja je upravo Popoviću godinu ranije bila pratnja na istom natjecanju. 

VIDEO

Izolda se u spotu za pjesmu 'Ciao, Amore' pojavila golišava na brojnim turističkim lokacijama diljem crnogorske obale, zbog čega je spot izazvao brojne kontroverze. U nekoliko scena spota, Izolda izranja iz mora bez gornjeg dijela badića te rukama prekriva poprsje. Zbog toga je turska državna televizija odbila emitirati spot. 

- Spot nije bio službeno zabranjen, ali činjenica je da ga zbog te scene izlaska iz bazena mnoge zemlje nisu htjele prikazivati. Nije to bila samo Turska. Velika većina pjevača me u čudu pitala: Kakav je to spot? - prisjeća se Vlado Kalember. Smatra da je Eurosong u to vrijeme bio puritanski festival amatera koji Europu nije zanimao kao što je to danas.

- U to vrijeme takvi golišavi spotovi bili su skandalozni - zaključuje Kalember. 

Doris Dragović je najveći uspjeh na Eurosongu ostvarila 1999. s pjesmom 'Marija Magdalena'. Ipak, ni nju nisu zaobišli skandali i to nekoliko godina ranije. S pjesmom 'Željo moja', Dragović je nastupila za Jugoslaviju još 1986. Iako nije izazvala kontroverze, mnogi su komentirali kako je spot za tu pjesmu 'gotovo kao putokaz kroz Jugoslaviju'. 

VIDEO

Dvije godine kasnije spot za pjesmu 'Mangup' u izvedbi Srebrnih krila  imao je rekordan broj atraktivnih prizora hrvatskog primorja, pri čemu je naglasak bio na prikazivanju Poreča.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin