Obavijesti

Show

Komentari 25

Vedrana Rudan o Mileni: 'Bila je Tito jugoslavenskih ekrana'

Vedrana Rudan o Mileni: 'Bila je Tito jugoslavenskih ekrana'
16

Ja sam se pitala kako je moguće da Milena nije znala koliko je zaista vole svi Hrvati? Nije znala. Spasila se heroina prošlog vremena, naša heroina za sva vremena, napisala je na svom blogu novinarka i spisateljica

VIDEO

Umrla je Milena Dravić. Da živimo u nekom drugom vremenu, u nekoj drugoj zemlji, ta bi se vijest ukazala na ekranima jugoslavenskih televizija onako kako nam se ukazala vijest o Titovoj smrti. Milena je bila Tito jugoslavenskog filma, napisala je novinarka i spisateljica Vedrana Rudan (68) na svom blogu o legendarnoj glumici koja je preminula ovoga vikenda, Mileni Dravić.

- Svi koji smo uz nju odrastali to znamo, generacije koje dolaze prepoznat će je kao veliku, doduše, Tito im neće pasti na pamet. Političari, koliko god bili veliki, s vremenom ipak umiru, umjetnici žive dovijeka - objasnila je Rudan. Milenu je prvi i zadnji put vidjela na promociji monografije u Puli ove godine.

- Bilo je pakleno vruće, dvorana je pucala po šavovima, gledali smo dokumentarni film o Mileni. Na kraju filma dvorana je bila na nogama, pljesak nikako da prestane, pitala sam se kako će Milena preživjeti. Već tada nije mogla bez boce sa kisikom, a boca je ostala u hotelskoj sobi. Preživjela je, mi smo stali u kolonu i čekali da nam Glumica potpiše knjigu - ispričala je te nadodala kako se pregurala preko reda samo da bi dobila primjerak njezine knjige.

-  Oni pristojni ostali su bez knjige. Mi sretnici nismo dobili samo potpis, svatko od nas poželio je da razgovara sa Milenom, da je sebično davi ne vodeći računa o njezinom stanju, možda zato jer ga je ona vješto sakrila. Svi smo dobili osmijeh, svima nam je rekla hvala, čudila se, iskreno, što nas toliko ima - nastavila je Vedrana svoju priču o susretu s glumicom.

- Palo mi je na pamet, ne možeš biti baš toliko skroman nakon svega, da je Milena ipak vrhunska glumica i da je njeno čuđenje našim oduševljenjem samo vrhunska gluma - izjavila je te priznala kako je u jednom trenutku bila jako nepristojna prema Mileni.

Napustila nas je Milena Dravić: Glumica preminula u 79. godini
Napustila nas je Milena Dravić: Glumica preminula u 79. godini

- Iskoristila sam poznanstvo sa Tanjom Nježić, autoricom dviju monografija o Mileni, ona prva mi se više sviđa jer je totalno otkačena, i sjela sa Milenom za stol u prekrasnom pulskom restoranu. Tamo su je, naravno, dočekali kao kraljicu. Pitala sam je kako sve to može izdržati. Rekla mi je da je skočila do sobe i napila se kisika - priča Rudan.

- O čemu smo pričale? Ne bih mogla nabrojiti sve teme. Sjećam se da je bila zgađena ljudima koji vladaju Jugoslavijom koja se danas tako više ne zove. U srce ju je pogodilo divljaštvo i bešćutnost onih koji su njezinu zemlju pretvorili u ovo što je ona danas. Leglo kriminala i kriminalaca, kulture nigdje na vidiku - objasnila je Vedrana. Nakon tog razgovora i nakon Milenine smrti, sjetila se njezinih izjava i usporedila ih s današnjim vremenom.

- Ovih sam se dana sjetila Milene kad je u Hrvatskoj odjeknula frka oko “slikara” koji u udarnom TV terminu portretira svojim đokom. A nekad smo na našoj televiziji, u najgledanijem terminu, gledali “Obraz uz obraz”. Može li niže? Može, može - komentirala je novinarka te nastavila.

Na početku karijere: Brad Pitt je glumio sina Milene Dravić
Na početku karijere: Brad Pitt je glumio sina Milene Dravić

- Ispričala mi je kako joj nije lako živjeti u potkrovlju i kako ona i njezin suprug Dragan Nikolić nisu bili u novom vremenu na “pravoj strani”. Nisu ni mogli biti. Pravi ljudi i ovo smeće koje upravlja našim životima nikad neće naći zajednički jezik - ispričala je Rudan te nadodala.

24sata

-  Ja sam se pitala i još se pitam, kako je moguće da Milena nije znala koliko je zaista vole svi Hrvati? Nije znala. Noćas je umrla Milena. Spasila se heroina prošlog vremena, naša heroina za sva vremena - zaključila je Vedrana. 

NIKAD PREŽALJENI MAKEDONSKI SLAVUJ: 11 najljepših Tošinih pjesama koje ostaju zauvijek

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu