Obavijesti

Show

Komentari 539

Velika preobraćenja: Razočarali se u estradu i spoznali Boga...

Velika preobraćenja: Razočarali  se u estradu i spoznali Boga...
1

Hržicu je promijenila vjera. Nina Badrić zagovara pravo na život začete djece, Blagdan pjeva sa Zlatkom Sudcem, Simonu je Isus riješio poroka, a Stefany Hohnjec ga osjeća u sebi

VIDEO

Mnogi glazbenici nisu pronašli stabilnu i čvrstu nadu i razlog za životom u slavi i novcu. Tek kad uđete u zajedništvo s Bogom, možete potpuno i radosno živjeti ovaj život na zemlji, a kasnije i onaj u vječnosti, kaže Marin Šestak (24).Nekadašnji basist Mejaša izašao je iz benda i okrenuo se Bogu. Prvi put u životu iskreno se pokajao za grijehe i zamolio Isusa za oprost. Kako je počeo živjeti novi život, upoznavao je Isusa.

- Danas ne vjerujem u Isusa zato da bi on bio moja dobra vila koja bi mi ispunila svaku želju i popravila sve moje pogreške. Isus mi je ponudio izbavljenje od pravednog i strašnog suda koji me čeka kad umrem i stanem pred Njega. Živim i ravnam se po Njegovoj riječi Bibliji, jer Isus je jedini put u raj – kaže Šestak. Suprugu Vanju (25) upoznao je kad je imao 16 godina. Liječnici su im rekli da neće moći imati djece. Ili, u najboljem slučaju, da će ih teško imati.

- Moja jednoipolgodišnja kći Emma je dokaz da Bog čuje molitve. Za drugo dijete rekli su da su šanse još i manje. Sin Noel rodit će se u kolovozu i dokaz je da Bog ne mora odgovoriti na molitvu onako kako mi to želimo. Kad mu se potpuno i iskreno prepustiš, doista radi čuda - kaže Šestak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sestre Husar nisu imale nevolja s estradnim načinom života. Odgajane su kršćanski, a onda su osjetile poziv.

- U vjeri sam našla put kojim ću ići do kraja života. Tražila sam istinu i došla do Boga - kaže Ivana Husar.

Intenzivan život estrade nije izdržao ni Alan Hržica (37), koji se prije osam godina povukao sa scene. U bijegu od raznih poroka upoznao je živoga Boga.

- Promijenilo se moje srce i počeo sam se truditi živjeti kršćanskim životom - rekao je Hržica.

Sestre Husar pronašle su istinu

Ivana Husar (39) kaže da je našla svoj put jer je tražila istinu i došla do Boga. Sve je počelo preko sestre Marije (41), koja je to iskusila prva te je promjena na njoj bila očita.

Marin pomaže mladima da žive po Božjim zapovijedima

Nekad je svirao s Mejašima, a danas svrhu života vidi u ulozi supruga i oca u obitelji, odgojitelja u Kući mogućnosti te voditelja sastanaka za mlade. Sudjeluje u aktivnostima udruge Hoću život u Varaždinu i kazalištu Cornerstone Arts Hrvatska.

Ostavio se poroka i osnovao zajednicu 'Srce Isusovo'

S paterom Ivanom Mandurićem, Alan je osnovao molitvenu zajednicu “Srce Isusovo”. Zajedništvo koje je doživio u pjevanju i molitvi na Kamenitim vratima može se, kaže, usporediti sa slikom skladne obitelji. Piše i duhovne pjesme, poput “Vojnika ljubavi”.

Jasmin Stavros (61) vjeri se okrenuo još 70-ih. Gledao je kolege kako tonu u alkohol i drogu te je sam dotaknuo dno.

- Bilo je faza u mladosti kad sam shvatio da takav život ničemu ne vodi, da se moram okrenuti zdravom životu koji mi pruža svjetlo, otvara mi put te mi je vjera u tome pomogla - kaže pjevač koji pokušava živjeti vjeru, ali smatra da je grešan. Uvijek ima stvari koje treba ispovijedati, kaže neku krivu riječ, svaki dan napravi neku pogrešku, ali se trudi biti bolji, manje griješiti i biti otvoren prema drugima. Voli sebe dati drugima. Često ide na duhovne obnove. Slušajući Božju riječ novi svijet se otvorio i njegovoj kolegici Maji Blagdan (48). Sve je počelo 2007. kad je slučajno došla na seminar Zlatka Sudca.

Papa Franjo u Sarajevu

- Došla sam na seminar prvi, drugi put... Kad sam tamo upoznala ljude koji istinski pate i ne vide izlaz, shvatila sam koliko je važno, i za mene i za njih, pjevati u toj atmosferi - objasnila je Maja. U Bogu nalazi mir, oslonac i odgovore za sve što joj život donosi.

- Stalo mi je da budemo dobri predstavnici vjere te da svojom predanošću otvorimo srce drugima - zaključila je Maja.

Duhovne pjesme često pjevaju i Nina Badrić te Shorty. Bivša Miss sporta Stefany Hohnjec također je smisao života našla u vjeri.

Crkva sv. Josipa

- Osjetila sam da je Isus živ u mojem životu, da baš meni govori, mene ljubi - kaže Stefany (29). I Simona Ištvanović (31) kaže da ju je Isus spasio od života u laži, droge, bluda, bulimije...

- Kad dođem u crkvu, osjećam kako tu pripadam. Za tim čeznem, to želim - ponavlja Simona.

S omiljenom joj sveticom Maja dijeli krsno ime Magdalena

Maja Blagdan je pjevala u vjerskome mjuziklu ‘Uskrsli’, gdje je glumila Mariju Magdalenu, omiljenu joj sveticu, s kojom dijeli krsno ime Magdalena.

I Nina pjeva duhovne pjesme

 Nina Badrić je sudjelovala u spotu ‘Želim živjeti’, koji zagovara pravo za život svakog začetog djeteta. Pjesma je podijelila javnost, naišla je i na osude.

Čisti se na duhovnim obnovama

Kad je na duhovnim obnovama, Stavrosu ne fale ni televizor, ni mobitel, ni radio. Ima mnogo knjiga, a istodobno s njima čita i Sveto pismo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 539
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden