Obavijesti

Show

Velika rock eksplozija na pet zagrebačkih lokacija

Velika rock eksplozija na pet zagrebačkih lokacija
7

Dvanaesto izdanje Velike rock eksplozije (VRE) će se održati od 24. do 29. rujna, kada će na pet zagrebačkih lokacija nastupiti ukupno osam izvođača

Od prošlogodišnje VRE, jedan dan festivala posvećen je osobama s posebnim potrebama, tako ovogodišnja manifestacija počinje u utorak, 24. rujna (19 h), u udruzi Suncokret-OLJIN (Jurišićeva 25) koncertom za djecu s posebnim potrebama. 

U srijedu (25.9., 19 h) VRE seli u zagrebačku glazbenu knjižaru Rockmark, gdje nastupaju kantautori Zvonimir Varga i Frik iz kvarta. Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio osam albuma (“Krugovi” i “7″ iz 2016. su odabrani među najbolje u regiji), 15-ak singlova i spotova, napisao zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište. Uz veliku diskografsku aktivnost, Varga redovito nastupa diljem regije te je do sada održao više od 250 koncerata. Frik iz kvarta je friški kantautorski projekt Zlatka Majseca, dugogodišnjeg frontmena benda Mel Camino, nazvan po istoimenoj neobičnoj kolumni, koju na web portalu Kronike Velike Gorice piše već 4 godine, a koja se sastoji od vrlo kratkih priča, pjesama i tekstova ne baš strogo definirane forme. U Rockmarku će s njim na gitari nastupiti i Tomislav Tonković, sudrug iz Mel Camina, na repertoaru će većinom biti nove pjesme, a u pripremi je i prvi službeni singl.

Klub Pločnik (26.9., 21 h) je domaćin koncertu grupa Damar i Castaway Souls. Bend Damar je nastao 1980-ih u Sarajevu, no danas je internacionalna grupa koja broji sedam članova, a njegov jedini član porijeklom iz Sarajeva danas živi u Aarhusu u Danskoj. Riječ je o Emiru Pašiću, autoru svih pjesama s albuma i ujedno frontmenu benda. Castaway Souls je glazbeni projekt iz Siska predvođen gitaristom, vokalom i autorom Louisom Juckovichem. Širok spektar glazbenih utjecaja i raznovrsnost tekstualnih tema najavljuju interesantan debitantski studijski album, a do tada možete poslušati singlove te dva promotivna demo izdanja, LP ˝Demons From The Attic˝ i EP ˝I’ll Be Flying Tonight˝ objavljena 2014. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Središnja večer Velike rock eksplozije #12 se odžava u klubu Boogaloo, u petak, 27.9. (21 h), a nastupaju Neno Belan i Gretta. Legendarnog Belana ne treba posebno predstavljati; Nastupa od 1984. godine, objavio je brojne albume, osvojio 14 Porina i cijeli niz nominacija, napisao je, odsvirao i pjevao mnoge bezvremenske pjesme koje su obilježile čitave generacije. Gretta iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama). Ove godine slave petnaestu obljetnicu benda, a tom su prigodom objavili kompilaciju "15", kao presjek dosadašnjeg djelovanja. Ulaznice za nastup Grette i Nene Belana u Boogaloo-u koštaju 80 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta cijena biti 100 kuna.

Posljednja festivalska večer (subota, 28.9., 21 h) rezervirana je za nastup Lili Gee u klubu Route 66, koja će promovirati debitantski album "Predigra". Lili Gee iza sebe ima dosta glazbenog iskustva, a nekima je poznatija kao Miss Red Hunter. Naime, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, s kojom je pjevala na mnogobrojnim koncertima i festivalima diljem Europe i objavila album „No Fingers Like Soul Fingers“. Zatim je započela suradnju s Mirom Odakom i krenula u samostalnu glazbenu karijeru, koja je urodila uspješnim singlovima, EP-em "Okus sunca" te albumom "Predigra".

Ulaz na sva događanja (osim koncerta Nene Belana i Grette u Boogaloo-u) na festivalu Velika rock eksplozija je besplatan! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac