Obavijesti

Show

Komentari 56

Povratak Vatrogasaca: 'Napao me rak, ali sad opet pjevamo'

Povratak Vatrogasaca: 'Napao me rak, ali sad opet pjevamo'
1

THOMPSON NA APARATIMA Kultni bend s osebujnim obradama ponovno se sastao. Škori i Thompsonu, kažu, ne sviđa se njihov humor

VIDEO

Već nas zovu za gaže. Imamo osam, deset dogovora, kaže Goran Borošak Gugi, jedan od članova benda Vatrogasaca. Nakon godina iščekivanja publika je s radošću primila vijest da se nekoć popularni sastav ponovno sastao.

Pjevačica 'postala' mentorica: Srpkinja je 'skinula' Severinu
Pjevačica 'postala' mentorica: Srpkinja je 'skinula' Severinu

- Vraćamo se na scenu. Prije deset godina ‘napao’ me je rak i imao sam desetak operacija pa smo imali pauzu. Sad sam se konačno toga riješio i ponovno ćemo nastupati - opisuje Gugi kako se nakon njegova ozdravljenja bend opet našao zajedno.

Pjevat će, kaže, stare hitove jer ih publika poznaje. Jedva čekaju podsjetiti publiku na svoje vatrogasne melodije, poput “Vatrogasca Mirka”, po kojoj je bend i dobio ime, “Ritam iz a denser”, “Ženićute”, “Više-manje, manje je više”... 

No planiraju izbaciti i koji novi singl te “podebljati” svoj diskografski portfolio od 14 albuma. Nastupat će i u Hrvatskoj i u Sloveniji, a već 10. studenog imaju koncert u zagrebačkome Metropolisu.

- Živimo od ‘normalnih’ poslova, a ovo sviranje nam je zeka-peka - kaže “vatrogasac”. Na pitanje smatraju li se narodnjačkim bendom, kakvim ih mnogi vide, Gugi odgovara:

- Ne, ne. Mi nismo narodnjački bend. Ismijavamo narodnu glazbu. Na vrhu su cajke i to ljudi slušaju pa se mi prilagođavamo tome. U naše izvedbe ubacujemo harmoniku, a ustvari je bitan tekst pjesama. Nadaju se, otkrivaju nam, da će jednog dana imati koncert u Domu sportova ili nekoj sličnoj velikoj dvorani.

Publika oduševljena: Vatrogasci su već napunili Boogaloo, a sanjaju o Domu sportova

- Ne mislimo da sličimo Brkovima. Ipak, mi smo nastali 1991., a oni 2004. - objašnjava Borošak, čiji bend, zbog izvedbe tuđih pjesama na njihov način, često uspoređuju s Brkovima. Glazbenici, pričaju nam, većinom dobro prime njihove obrade. Ipak, bilo je i izuzetaka.

- Severina je dobronamjerno prihvatila izvedbu njezine pjesme ‘Uno momento’, a Škoro i Thompson izvedbe njihovih pjesama baš i nisu - iskreno će Gugi.

'Vozač je u nevjerici promatrao kako mu vatra guta automobil'
'Vozač je u nevjerici promatrao kako mu vatra guta automobil'

Očarani glazbom, a još više pojavom Seve Nacionale (kao što posljednjih dana inspirira djevojke širom Balkana novom serijom eksplicitnih fotografija na kojima je navodno naša pjevačica), prije četiri godine snimili su i spot za parodiju “Uno momento”.  Za razliku od skupocjene Severinine produkcije, Goran kaže da je njihov spot imao skromni budžet.

- Sve je stajalo gajbu piva i malo dobre volje naših susjeda iz Gajnica. Na toj lokaciji smo i snimali kadrove. Automobil koji gori u našem spotu stajao je 25 kuna - kaže Borošak. Spot njihove verzije pjesme jako podsjeća na original.

- Divimo se Vučković i njezinu uspjehu. Kopali smo po vrećama na tavanu i pronašli odjeću koju smo nosili na maskenbalu kako bismo joj sličili - otkrio nam je tad Goran.

Menadžer Vatrogasaca Marijan Bistrović kratko nam je rekao: - Bit ću njihov menadžer do kraja života.

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...