Obavijesti

Show

Komentari 105

Veliki preokret: Sud u Zagrebu opet će odlučivati o Aleksandru

Veliki preokret: Sud u Zagrebu opet će odlučivati o Aleksandru
3

Viši sud zadao je Općinskom sudu i da odluči je li za dijete bolje da živi s ocem kao s 'fleksibilnijim roditeljem' - i o tome će morati odlučiti novi sudac/sutkinja...

VIDEO

Županijski sud u Splitu ukinuo je nepravomoćnu presudu Općinskoga građanskog suda u Zagrebu i vratio predmet na isti sud u Zagreb, no drugom sucu na ponovno odlučivanje o tome koliko će vremena Aleksandar provoditi s kojim roditeljem te tko će od roditelja i koliko plaćati uzdržavanje.

Viši sud, doznajemo iz pravosudnih krugova, izdao je i konkretne zadatke s kojima će se morati pozabaviti novi sudac/sutkinja. U novom sudskom postupku morat će utvrditi je li za dijete bolje da ubuduće živi s ocem kao s fleksibilnijim roditeljem uz određivanje susureta i druženja s majkom. Nadalje, mora utvrditi je li bolje da dijete živi naizmjenično i jednako vremena s oba roditelja ili se pak Aleksandrovi interesi za podjednakim sudjelovanjem oba roditelja u njegovu životu mogu zadovoljiti izmjenom odluke o susretima i druženju s ocem u smjeru maksimalnog proširenja termina u kojima bi se takvi susreti odvijali.

'Poduzete su sve pravne radnje za zaštitu Severininih prava...'
'Poduzete su sve pravne radnje za zaštitu Severininih prava...'

Na sudu pet godina

Viši sud u presudi je istaknuo i kako iz spisa proizlazi da je majka više puta zlorabila činjenicu što dijete živi s njom na način da je, u situacijama kad je osobno, bila spriječena brinuti se o djetetu, a skrb o sinu povjeravala trećim osobama unatoč izraženoj želji i volji oca da skrbi o svom sinu kroz to vrijeme.

Viši sud u presudi je naveo i kako je Severina sustavno opterećivala predmet neutemeljenim zahtjevima za izuzećem gotovo svih sudionika postupka čije mišljenje nije u skladu s ultimativnim stavovima tuženice pa se “stječe dojam da je “uspjeh” u ovom postupku za tuženicu ispred stvarnih interesa njezina djeteta”.

POGLEDAJ VIDEO:

Podsjećamo, presudom od 22. veljače 2018., koja je sad ukinuta, dječak je kod oca trebao boraviti prvi i treći tjedan u mjesecu, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati te su roditelji po principu pola-pola trebali dijeliti dijete tijekom zimskih i ljetnih praznika. Uz to, sutkinja je promijenila odluku da će se susreti i druženja Aleksandra i oca odvijati dva tjedna ljeti. Oni su od veljače trebali zajedno provesti prva dva tjedna u srpnju i kolovozu ove godine, a druga dva tjedna oba mjeseca biti s majkom.

Ni Severina Kojić ni Milan Popović, u čiju korist, čini se, ide presuda Višeg suda, jučer se nisu javili na naše pozive. Popovićev odvjetnik Hrvoje Jukić kratko nam je rekao kako ne žele otvaranje Pandorine kutije te kako je “g. Popović u utorak rekao što je imao o aferi s objavom Severininih fotografija”.

Severinini odvjetnici nisu jučer željeli ništa komentirati, a njezin menadžer Tomislav Petrović kratko nam je rekao:

- Neću ništa komentirati. Ja sam na odmoru na Kornatima, na pecanju.

Sudska parnica koju će uskoro ispočetka voditi novi sudac/sutkinja samo je jedan od postupaka što ga bivši partneri vode na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu od rujna 2013. Oboje su do sada promijenili više odvjetnika, a pravnoj bitki ne nazire se kraj.

U rujnu 2013. prvi put su stigli na sud kako bi se pokušali dogovoriti oko prava srbijanskog poduzetnika na viđanje zajedničkog, tad 17-mjesečnog sina Aleksandra. Naime, nakon prekida dvogodišnje veze Popović je podnio zahtjev za viđanjem djeteta, na što je pjevačica odgovorila zahtjevom da se dijete dodijeli njoj, da otac plaća alimentaciju i da se ocu omogući povremeni kontakt s djetetom. Od tada je prošlo gotovo pet godina, a sudski postupci se množe.

Kako Aleksandar na jesen treba krenuti u školu, Severina i Milan Popović u lipnju su se, neslužbeno doznajemo, u sudnici žestoko posvađali oko toga u koju bi ga školu upisali.

Bojan Glavašević stao u obranu Severine: 'Trpi suludo nasilje'
Bojan Glavašević stao u obranu Severine: 'Trpi suludo nasilje'

Borba za skrbništvo

Severina zahtijeva da Aleksandar ide u javnu hrvatsku školu, dok Popović smatra kako bi ga trebalo upisati u međunarodnu američku školu. Prije tri godine sukobili su se i oko vrtića. Severina ga je upisala u privatni dječji vrtić na Kaptolu, čemu se Popović usprotivio pa je Aleksandar pet mjeseci bio kod kuće dok sud nije odlučio da dječak ipak može ići u vrtić unatoć protivljenju oca.

U siječnju ove godine je pak nepravomoćnom presudom sutkinje Marine Parać Garme odlučeno što bi u njihovu slučaju značila zajednička roditeljska skrb. Popović je tražio od suda da definira što je zajednička roditeljska skrb i da je propiše u rješenju. Tvrdio je kako ga Severina nije obavještavala o dječakovu zdravstvenom stanju, a po rješenju koje je donio sud pjevačica ga je posljednjih mjeseci bila dužna obavijestiti o djetetovu stanju najkasnije u roku od dva sata od postavljanja liječničke dijagnoze.

Zapalila cijelu regiju: 'Kad Seve ne zna šta će, ona skine gaće'
Zapalila cijelu regiju: 'Kad Seve ne zna šta će, ona skine gaće'

Niz prijava

Popović je u ožujku 2015. na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu pokrenuo parnicu kojom je od Severine potraživao 308.000 eura koje je, tvrdio je, uplatio pjevačici dok su bili u vezi. No nakon samo jednog ročišta, već u svibnju 2015., povukao je tužbu protiv pjevačice.

Milan Popović javno je više puta rekao kako je nezadovoljan što Severina na društvenim mrežama objavljuje fotografije njihova sina Aleksandra. Zbog toga su njegovi odvjetnici u veljači poslali dopis Instagramu i ishodili uklanjanje fotografija s Instagram profila Severine Kojić.

Popović je pisao prijave i protiv Severinina supruga Igora Kojića zbog postavljanja fotografija njihova sina Aleksandra na Instagram, i to u Zagrebu i Beogradu, gdje je, prema vlastitom priznanju, prijavio i njegova oca, pjevača Dragana Kojića Kebu, jer je malog Aleksandra s majčina rođendana odvezao kasno u noć, pri čemu je dječak sjedio na mjestu suvozača i nije bio vezan. Prijavljivao je i Severininu sestru Marijanu koja živi u Beogradu, i njezinu kćer Miju, a u glavnom gradu Srbije svojedobno je tužio i bivšu odvjetnicu Sanju Turlakov jer je Severini, tvrdio je, odavala informacije o njemu. Odvjetničkoj komori prijavio je pak Severinina zagrebačkog odvjetnika Darija Budimira.

- Nećemo otvaranje pandorine kutije. g. Popović sve je rekao u utorak - rekao je odvjetnik Milana Popovića Hrvoje Jukić.

Viši sud zadao je Općinskom sudu i da odluči je li za dijete bolje da živi s ocem kao s 'fleksibilnijim roditeljem' - i o tome će morati odlučiti novi sudac/sutkinja.

- Neću ništa komentirati. ja sam na odmoru, na Kornatima, na pecanju - rekao je Severinin menadžer Tomislav Petrović.

- Sve se ovo ‘događa’ upravo nakon što je Severina opet pobijedila u sudskim postupcima - rekao je Petrović nakon objave fotografija.

Seve je jednu od fotki iz sporne serije objavila sama iz Pariza
Seve je jednu od fotki iz sporne serije objavila sama iz Pariza

Rujan 2013. - Započeo je niz sudskih postupaka

Severina i Milan Popović prvi put su došli na zagrebački građanski općinski sud kako bi se pokušali dogovoriti oko prava srbijanskog poduzetnika na viđanje zajedničkog sina Aleksandra.

Svibanj 2015. - Popović odustao od traženja 2,4 mil. kn

Iako je u ožujku 2015. na sudu predao papire kojima je tražio da mu Severina vrati 308.000 eura koje je, tvrdio je, uplatio pjevačici dok su bili u vezi, već u svibnju je povukao tužbu protiv pjevačice.

Veljača 2016. - I zbog vrtića su završili na sudu

Severina je u rujnu 2015. upisala sina u privatni dječji vrtić na Kaptolu bez konzultacija s njegovim ocem pa je on ishodio zabranu pohađanja. Viši sud je nakon pet mjeseci odlučio da Aleksandar može u vrtić.

Lipanj 2018. - Ni oko škole se ne mogu dogovoriti

Aleksandar na jesen treba krenuti u školu. Severina želi da ide u hrvatsku javnu školu, dok Milan Popović smatra kako bi za njihovo dijete bilo bolje da upiše međunarodnu američku školu u Zagrebu.

Jesen 2018. - Ponovljeno suđenje krenut će na jesen

Nakon gotovo pet godina suđenja postupak u glavnim prijeporima roditelja vraćen je na početak. Sudeći prema presudi Županijskog suda u Splitu, Popović bi sa sinom mogao provoditi više vremena.

VIDI OVO! Ove su se zvijezde udale za deset godina mlađe frajere. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu