Obavijesti

Show

Komentari 30

Veseli slavljenik Ćiro: Nadam se da ću ipak još poživjeti

Veseli slavljenik Ćiro: Nadam se da ću ipak još poživjeti
5

NAJLJEPŠE IZNENAĐENJE Miroslav Ćiro Blažević je za 81. rođendan šarmirao novinarke, dijelio zagrljaje i poljupce te objašnjavao kako suprugu Vesnu nikad nije prevario

VIDEO

Trener svih trenera zamalo je zaplakao kad je vidio iznenađenje koje mu je spremila redakcija 24sata. Takav rođendan Ćiro Blažević ne pamti još od 1998., kad je s nogometnom reprezentacijom bio treći na svijetu.

Jeste li se predomislili pa ćete ipak negdje nastaviti slavlje? Poznato je, naime, da zadnjih godina ne slavite rođendane?

Nisam se predomislio. Neću ga slaviti čak ni s obitelji. Što se tu ima slaviti? Mogu samo plakati koliko sam godina nakupio. Ali iznenadili ste me. Nisam se nadao da će mi netko u ovoj dobi napraviti takvo slavlje. I to najbolja redakcija u Hrvatskoj.

Koji dar pamtite kao najdraži?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobivao sam svašta, i vrijednih poklona i sitnica kao znak da me se netko sjetio. Ni jedan ne pamtim po vrijednosti, baš suprotno. Takve manje pamtim od onih za koje koje su mi darivali iz duše. I jučer sam dobio mnogo poklona, ali dojmilo me se jedno Bossovo nalivpero. Darovala mi ga je jedna mala djevojčica. Roditelji su htjeli da mi ga ona preda. I opet nije stvar u vrijednosti. nego u sjaju u njezinim očima. Poklonila mi ga je s puno dragosti i veselja.

Jesu li među čestitarima bili i braća Mamić te Davor Šuker?

Nisu. Šuker nije tu, ali siguran sam da on ni svojoj mami ne čestita rođendan, gdje će meni. To je za njega osobiti napor.

S Mamićem dugo niste razgovarali. Je li vam žao gledajući što sve sad prolazi?

Svakog mi je žao kad posrne, pa i Mamića. Ne radujem se i ne likujem. Mislim o svemu dobrom što je napravio, a ima toga puno. Previše je ljudi kod nas koji ga optužuju, žele mu zlo sad kad je pao. Kod nas se često nakalemi svašta, a u konačnici se pokaže da i nije bilo tako. Priželjkujem to i Mamićima, znam da prolazi težak period.

Je li vam se ikad dogodilo da je izostala rođendanska čestitka vama važne osobe?

Nasreću, nisam imao tako ružno iskustvo.

Svidjela mu se naša naslovnica na kojoj smo mu napisali da će on voditi našu nogometnu reprezentaciju u Rusiju uz Putinov komentar da on može protiv Obame, ali ne i Ćire. Putin mu se sviđa jer je odlučan, svoje godine nosi dostojanstveno, ne prati trendove i ni ne boji kosu.

Biste li vi obojili kosu da izgledate mlađe?

Nikad to nisam radio i ne sviđa mi se kad muškarci to rade. Nemam ništa protiv, iako mi je smiješno jer time se mladost neće vratiti.

Koja je tajna dugovječnosti?

Stalno biti zaljubljen, odbaciti sve negativno i uvijek naći opravdanje za pogreške najbližih. Ljubav je uvijek važna, prema poslu, prijatelju, ženi, bilo kome. Treba se paziti samo neuzvraćenih ljubavi. Dogodi li se to ikome, odmah treba tražiti dalje.

Vi niste imali takvih nevolja? Više od 50 godina u braku ste sa suprugom Zdenkom.

Tko je ne bi volio? Kad smo došli u Švicarsku, kao profesorica matematike i fizike, četiri sata dnevno prodavala je salatu da bismo preživjeli. S njom imam troje djece i šestero unuka. Tajna našeg braka je u poštovanju, prijateljstvu, emocijama. Zdenku sam upoznao kad mi je bilo 27, a njoj 17 godina. Imali smo unajmljene sobe na istom katu zgrade, ponekad sam je Vespom vozio u školu. Svidjela se jako mojoj majci. Cijeli sam život sretan s njom, ne bih izdržao 50 godina da nisam.

Koliku su ulogu imale žene u vašem životu?

Najvažniju. Nije slučajno da mi viču Ćiro pederu. Nikad mi se nije mogla žena ubaciti. Ako je koja i probala, odmah sam je okvalificirao kao drugorazrednu. Ne priznajem žene koje osvajaju muškarce. Te koje se ubacuju sigurno su s felerom.

Kad će biti gotova autobiografska knjiga ‘Pakao mog posla’?

Gotova je, ali će se objaviti tek kad mene više ne bude. Nije to zato što sam pisao gadarije ili nekoga uvrijedio.

Mobitel vam ne prestaje zvoniti, svi se žele slikati s vama. Jeste li ikad poželjeli mir?

Ni slučajno. Kad toga više ne bude, neće biti ni mene. Najsretniji sam na svijetu kad me traže autogram i kad se slikam s njima. To znači da sam još živ.

Što si želite za rođendan?

- Kad dođeš u ovu dob govoriš da mi je još malo poživjeti. Radujem se svakoj čestitki, ali sam i nesretan jer teško nosim svoje godine. Znam da iznutra nisam star, ali izvana jesam. I opet je tu nemilosrdna borba, ali se i dalje borim.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'