Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Videom se oprostili od Balena: Ovako je Alen vježbao za eter

None Foto: Screenshot/youtube 6

Nakon toliko pročitanih blockbuster najava, oproštaljka mora biti zvjezdana. To je bila misao vodilja i koncept ovog hommagea realiziranog u četiri manična dana i četiri besane noći, kaže autor videa

Hej, naslonio sam se uhom na mute od fuc**ng iPhonea, zovem te za pet minuta, samo da snimim kolegi tekst.

Izgovara to Alen Balen u videu koji su njegovi kolege i suradnici pripremili u znak sjećanja na tragično preminulog voditelja, DJ-a, glazbenog producenta i osnivača Yammat FM-a.

U 47. GODINI Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM

POGLEDAJTE VIDEO:

Balen je, podsjećamo, iznenada preminuo prošli tjedan, a u videu koji je objavio Igor Meister kolege su napravili kompilaciju Alenovih govora iza etera. 

Foto: Yammat FM

'Mali hommage najvećem čovjeku', kako su ga nazvali, završava Alenovim likom u zvijezdama.

SPROVOD RADIJSKE LEGENDE Tuga na Mirogoju: 'Alene, tvoj glas grli nebo, a nas grli tuga'

Foto: Screenshot/youtube

- Tri sam puta pokušao sročiti nešto suvislo i kulturno, ali ispalo je suhoparno i nenadahnuto kao da je pisao neki netjak rodijak uhljebljen na Prisavlju. Nedostojno Alena Balena, bastiona urbane spike i lučonoše u ovom sumraku kulture. So, pardon my French - kaže Meister.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Balenta je opsaio kao pravog suvremenog renesansnog čovjeka digitalnog doba, fellow multimedia gurua i divnog prijatelja s kojim je mogao pretresti sve teme od tehnikalija i produkcije do sociologije i filozofije.

- Dostojan closure našeg cijelog zajedničkog profesionalnog opusa i suradnje može biti samo The Ultimativna Odjava. Nakon toliko pročitanih blockbuster najava, oproštaljka mora biti zvjezdana. To je bila misao vodilja i koncept ovog hommagea realiziranog u četiri manična dana i četiri besane noći - ispričao je Meister.

Nije se libio ni priznati da je plakao radeći video koji je pušten i na Balenovoj komemoraciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

NA KOMEMORACIJI BALENU Emil Tedeschi strgnuo košulju i ostao u Yammatovoj majici...

Foto: Robert Anic/PIXSELL

- Želio sam obuhvatiti i sačuvati esenciju Alena kakvog pamtimo kao kolektiv; tu zaraznu vedrinu i polet, pozitivnu vibru, konstantnu moram-trčat-frende užurbanost - zaključio je.

Foto: Robert Anic/PIXSELL