Obavijesti

Show

Komentari 6

Villa Maria: 'Rozga se ljutila jer je ustajala u pet, a ne u podne'

Villa Maria: 'Rozga se ljutila jer je ustajala u pet, a ne u podne'
12

Prije 15 godina na HRT-u je prikazana prva epizoda hrvatske sapunice. Bio je to prvi TV projekt u nas za koji su organizirali audiciju za glumce, čija je plaća bila oko 225.000 kuna

VIDEO

Prva domaća sapunica 'Villa Maria' s emitiranjem je krenula 20. listopada prije 15 godina na HTV-u. Iako je riječ o hrvatskoj telenoveli, čast da je prvi pogledaju imali su u Srbiji jer je počela s emitiranjem pola sata ranije.

Priča je to o tri obitelji razdvojene novcem, ljubavi, strasti i izdajom. Kad su emitirane najjače epizode, gledanost je bila na 1,5 milijuna. Zbog velike popularnosti u Srbiji u posljednjih desetak epizoda glumio je i beogradski glumac Vojin Ćetković.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:41

Bio je to prvi TV projekt u Hrvatskoj za koji su organizirali audiciju za glumce. Serija je iznjedrila nove glumačke nade Jelenu Veljaču, Mislava Čavajdu, Jelenu Perčin, Damira Markovinu... Od jakih glumačkih imena tu su bili Ksenija Pajić, Žarko Radić, Nives Ivanković... Proračun za 160 epizoda bio je 3,5 milijuna eura, a glavni glumci su plaćeni oko 225.000 kuna. 

Prvo ime ekipe Ksenija Pajić u telenoveli je glumila majku Jeleni Veljači, Anu Jurak, a nakon serije snimila je još 23 sapunice i postala 'kraljica telenovela'. Honorarom 'Ville Marije' je otplatila stambeni kredit.

'Villa Maria': Veljača prevarila zaručnika i ljubila se s Grašom
'Villa Maria': Veljača prevarila zaručnika i ljubila se s Grašom

- Sapunice su mi donijele samopouzdanje. Iza svih uloga stoji mnogo uložena truda. Zahtijevaju brzinu, odgovornost, profesionalnost, dobru memoriju, razumijevanje scene. Radim sa sjajnim ljudima, od redatelja do tehničara, svakodnevno sam pred kamerom. Osim toga, tu je i financijski moment benefita - rekla je glumica, kojoj je najveći glumački izazov uloge beskrupuloznih žena koje sve vrte oko malog prsta.

Zarko Radic

Žarko Radić kazao je kako su u osam mjeseci snimili materijala dostatnog za oko 70 filmova. U vrijeme biranja glumaca živio je u Americi. Kućnom kamerom snimio je jednu scenu i poslao u Zagreb.

- Bio mi je to velik izazov jer je tad bio najveći projekt na ovim prostorima - ispričao je Radić. Zbog uloge poduzetnika neprestano je na setu nosio odijela, koja nije podnosio.

Kad mu je jednom dozlogrdilo zbog tri ista odijela, nervozno je skinuo kravatu i bacio je kroz prozor. No shvativši da je to jedina, asistenti su mu je donijeli natrag. Prva scena koju su snimili za seriju bio je dolazak Nataše Jug (Nives Ivanković) u Zagreb avionom. Dok se snimala sapunica, Ivanković (46) je snimala vlastiti dokumentarac 'Villa Maria: Iza kulisa'. Kad nije glumila, hodala je po setu s kamerom osam mjeseci.

- Budući da sam dokumentarac sama snimila, montirala i režirala, prvijenac nije bio loš - kazala je Nives. Damir Markovina je gledateljice osvojio izgledom, koji neodoljivo podsjeća na latino šarmere iz meksičkih sapunica.

- Ljudi me prepoznaju, iz kafića viču: ‘Luka, ti si Bog’, a u dućanu su me ispitivali: ‘Oprostite, vi se ženite u seriji? – rekao je glumac svojedobno. Jelena Rozga u seriji je glumila spletkarošicu Mirnu Polić.

- Inače se budim iza podneva, a ovo je bilo oko 5 ujutro. U početku sam bila malo nervozna, ali kasnije sam guštala - kazala je splitska pjevačica, koja je s Grašom u seriji otpjevala 'Šta ti je svit'. Pjesma je postala svojevrsni hit duet za oba pjevača. U jednoj sceni u 'Villi Mariji' skinula se u kupaći kostim, što joj nije bio problem.

Ulogom u sapunici 'Villa Maria' otplatila je stambeni kredit...
Ulogom u sapunici 'Villa Maria' otplatila je stambeni kredit...

Ljubomornog Ivana Juraka igrao je Mislav Čavajda, koji je tad imao bujnu kosu. Glumac je poslije kazao da ju je počeo gubiti s 18 godina, no smireno se nosio s time.

villa maria

- Posebno pamtim Kseniju, Čedu i Žarka koji su nas mlade s Akademije prihvatili kao ravnopravne. Učili smo tekst noću i ujutro već snimali. Bio je to pravi dril - prisjeća se Čavajda.

Serija je bila toliki hit da je jedan časopis za Uskrs prodavao naljepnice likova iz 'Ville Marije' za uskrsna jaja, a iako je u prvom planu bogataška obitelj, obožavatelji producentima nisu zamjerili što su likovi kavu pili iz sponzorskih šalica.

Čak je i papiga Jurica zahvaljujući vlasnikovu praćenju sapunice, uspio naučiti otpjevati uvodnu špicu i to od početka do kraja. U telenoveli glumili su i Omar Germenos i Gloria Peralta. Zbog uloga Ricarda i Juanite doputovali su iz Latinske Amerike. Pojavljuju se u pet epizoda.

- Hrvatska je prekrasna! Putovali smo puno po svijetu, ali nigdje nismo tako fino jeli, a vaše vino najbolje je što smo ikad pili - kazale su zvijezde serija 'Sumnja' i 'Kad budeš moja'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...