Obavijesti

Show

Komentari 17

Vječni idealist Dado je sklon letenju, ali ipak ima svoje sidro

Vječni idealist Dado je sklon letenju, ali ipak ima svoje sidro
6

Posao ih je svako malo razdvajao, no, ističe Mira, vjerovali su jedan drugome a ta ih vjera vezuje i dan danas. Od susreta u Rovinju prošle su 33 godine, a prošlog su rujna proslavili 31. godišnjicu braka

VIDEO

Dok je davne 1984. godine na jednom koncertu u Rovinju Dado Topić (67) pjevao 'Hello, is it me you're lookin for...' u prepunom je klubu zapazio velike svijetle oči. Kada se nakon dva tjedna ponovo susreo s istim pogledom znao je da to nije slučajno.

- Pomislio sam da mi anđeli s neba šalju poruku. Rovinj mi je u to vrijeme bio najromantičniji grad u Istri. Mira je radila kao 'area supervisor' za jednu veliku turističku agenciju sa sjedištem u Londonu i Stockholmu, a ja sam nastupao u Monvi, tada najekskluzivnijem zabavnom centru u Istri - prisjeća se slavni roker prvog susreta sa suprugom Mirom.

Mira je pala na njegov seksepil i šarm

Bila je to, priznaje, ljubav na prvi pogled. Od svih prisutnih u klubu Dado je vidio samo njene oči. Kada su se upoznali sviđala mu se njezina mladost, razigranost, odanost poslu koji je radila, brilijantna inteligencija i iskrenost,  i naravno ljepota.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Mira, koja je odrasla u Švedskoj i ništa nije znala o Dadi kao popularnom glazbeniku i njegovoj karijeri, pala je na njegov veličanstven glas, predivne pjesme, a potom i na njegov šarm, iskrenost te, dodaje, nevjerojatan seksepil. U početku joj je bilo teško nositi se s njegovim putovanjima, koncertima, obožavateljicama.

Posao ih je svako malo razdvajao, no, ističe Mira, vjerovali su jedan drugome a ta ih vjera vezuje i dan danas. Od susreta u Rovinju prošlo je 33 godine, a prošlog su rujna proslavili 31. godišnjicu braka. Vjenčali su se u gradu u kojemu su se i upoznali, u hotelu Eden.

– Dado mi je donio cvijet i rekao 'Hello, is it me you re looking for... ' i pružio mi prsten. Naravno, bez razmišljanja rekla sam – da. Vjenčanje je bilo kao bajka iz snova, a ja sam se osjećala kao prava princeza - otkriva Mira.

Njihovu sreću nitko nije uspio narušiti

Tijekom svih tih zajedničkih godina živjeli su u Londonu, Parizu, Beču, Beogradu, Istri... a onda su se vratili njihovoj kući u Marinu, mali gradić kraj Trogira. 

I dok se za supruge glazbenika smatra da zbog raznih obožavateljica moraju imati dobre živce, u njihovom je braku Dado nerijetko imao razlog za ljubomoru. Jer Mira je ljepotom itekako privlačila muške poglede. No kako u njihovom svijetu postoje samo njih dvoje, na razna su udvaranja gledali bez straha, sa simpatijama. Svjesni da se u njihov život nitko ne može uvući jer pripadaju jedno drugome. 

Dado i Mirjana Topic

- Ako je i bilo ljubomore, Dado ju je dobro skrivao. Poglede drugih muškaraca prihvaćao je kao kompliment - otkriva Mira.

Brak je, smatraju, svaki dan izazov i zagonetka koju se rješava dan po dan. I njihov nudi mnoga iskušenja, ali vole ga poistovjetiti sa stihovima jedne Dadine pjesme, koje je posudio iz knjige o Malom Princu 'čovjek samo srcem dobro vidi, jer suštinu očima sagledati ne može...'.

Rea je bio kruna njihove ljubavi

U njihovoj su obitelji pravila jasna. Odnosi su im puni poštovanja, veoma tradicionalni. Kućne poslove, otkrivaju, dijele ali i poštuju pravilo da slušaju šeficu - Miru. 

- Dado je vođa čopora, on je alfa vuk i svi ga moramo slušati. Katkad je to vrlo teško, jer je kao horoskopska djevica, često sklon vjerovati u ideale. Ne popušta iako čak ni kad bude svjestan da možda nije uvijek u pravu. Htjeli, nehtjeli, Rea i ja uspijevamo nametnuti i uskladiti svoj software s Dadinim tradicionalnim, i katkad retro hardwareom.

Kruna njihovih skladnih odnosa je sin Rea, kojeg je Mira rodila uz zvukove pjesme Chris Ree, 'I'm only loving you again'. Po tom je glazbeniku Rea i dobio ime.

Privatni album

- On je dragulj koji je nedostajao, kruna naše ljubavi. Roditeljstvo smatramo predivnom životnom avanturom kojoj smo se oboje predali, hrabro i odlučno. Uspjeli smo stvoriti si život ispunjen srećom. Rođenjem Ree ostvarili smo ve naše snove - kaže Mira.

- More i sunce su elementi koji nas određuju kao ljude, vjerne i odane sreći koju smo zaslužili. Pritom mislim prvenstveno na našeg sina Reu, koji je najljepši stih naše ljubavne pjesme - romantičan je Dado. 

I dok je za očekivati da će brak nakon tolikih godina prijeći u monotoniju, rutinu, poznati par ne dopušta šablonizirati svoj život. Svakog se dana trude iznenaditi, obradovati onog drugog. Dado je, ističe Mira, njezin najljepši životni poklon kojeg i dalje dobiva svaki dan.

'Dado je sklon letenju, ali zato smo ja i Rea njegovo sidro'

- Mi naprosto ne podnosimo falš tonove i loše interpretacije, tako da su naši rifovi i harmonije uvijek točni i iz srca. Samo tako se iz braka može stvoriti evergreen - govori Dado.

- Dado je sklon letenju... negdje izvan planeta, ali zato smo Rea i ja njegovo sidro, tako da uvijek zna gdje mu je dom - kaže Mira.

Ivo Cagalj/PIXELL

Nakon svih tih zajedničkih godina kuća im je i dalje puna prijatelja, ljudi koje oboje vole i poštuju. Nastoje uživati u malim stvarima i nesebično ih dijele s ljudima koji poštuju slične svjetonazore. Ponekad, samo njih dvoje nestanu u potrazi za ljepotom uvala i plaža. Vole zagrljeni gledati zalazak sunca. Svoj stil života prenijeli su i na sina. 

- Lako je biti dobar roditelj, kada ste tolerantni i sve činite s ljubavlju i vjerom da su slobode koje dozvoljavate, prihvaćene i shvaćene i kao obveza u poštivanju životnih načela, etičnosti i iskrenosti. Nagrada za to je da vam vaše dijete nesebično i iskreno uzvraća istim. Rea je zaljubljen, mi svakako ne vidimo spektar boja koje ga okružuju, ali vidimo da je sretan.

Zahvalni smo mu što s nama dijeli, apsolutno sve - kaže poznati par.

Dado i Mirjana Topic

U budućnosti se kažu s lakoćom mogu zamisliti kao djed i baka koji, kao oni iz američkih filmova, kvare unuke i skrivaju njegove tajne pred roditeljima. 

- Ali s obzirom koliko smo nas dvoje otkačeni, vjerovano će unuci kvariti nas - kažu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao