Obavijesti

Show

Komentari 5

Vlatko Stefanovski predvodi blues festival na obali Cetine

Vlatko Stefanovski predvodi blues festival na obali Cetine
2

Festival ove godine traje dva dana, a osim vrhunskih koncerata održat će se i predavanje o počecima i razvoju blues glazbe

VIDEO

Nakon što je 4000 ljudi prošle godine u zvukovima bluesa na Thrill Blues Festivalu u Trilju, i ove godine će grad na Cetini ugostiti vrhunska glazbena imena, predvođena Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom.

U Zagori odjekuju zvuci bluesa: 'Trilj je postao novi Memphis'
U Zagori odjekuju zvuci bluesa: 'Trilj je postao novi Memphis'

- Ove godine program Festivala odvijat će se tijekom dva dana. Prvog dana, u petak 6 srpnja, ljubiteljima bluesa nudimo Blues at School, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju blues glazbe, te njegovom utjecaju na cjelokupnu modernu glazbu. Bit će otvorena i prigodna izložba slika s blues tematikom. Očekuje nas i premijerna projekcija blues dokumentarca o prošlogodišnjem Festivalu, a za sami kraj bit će Welcome jam, glazbeni blues session dobrodošlice - kazao nam je Boris Hrepić Hrepa, umjetnički direktor festivala. 

U subotu 7. srpnja u gradskom parku održat će se tijekom popodneva Gastro show sa specijalitetima cetinjskog kraja, a u predvečer kreće glavni glazbeni program Festivala. 

Eric Sardinas oduševio klince na radionici bluesa u Trilju
Eric  Sardinas  oduševio klince na radionici bluesa u Trilju

- Kao i prošle godine otvorit će ga dva domaća sastava, sinjski D'Bluz i triljski Ozon. Nakon njih nastupit će Tomislav Goluban s bendom, ambasador zagorskog bluesa koji je nedavno u Chicagu završio snimanje svog desetog albuma. Slijedi Fire Rats, bend koji je nastao prije dvije godine a čine ga Yogi Lonich, proslavljeni američki gitarist hrvatskih korijena ( za ljubitelje blues dovoljno je reći da je svirao i sa Mitch Mitchellom i Billy Coxom, Jimi Hendrixovim bendom), te Boris Hrepić Hrepa i Leo Anđelković. Nakon njih nastupit će James and Black, teksaški duo kojeg čine klavijaturist i pjevač Bruce James i tamnoputa pjevačica Bella Black. Oni će nastupiti u pratnji tročlanog talijanskog benda, a svoju glazbu nazivaju Guerilla soul. Za sam kraj stiže nam Vlatko Stefanovski Trio, bend u cetinjskom kraju omiljenog gitarista grupe Leb i Sol, koji će ovom prigodom staviti naglasak na blues repertoar - kazao je Hrepić. 

Festival će, kao i prošle godine, završiti velikim jam sessionom svih izvođača i gostiju, na prekrasnoj pozornici tik uz rijeku Cetinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac