Obavijesti

Show

Komentari 28

Volio je japansku DJ-icu, a tri mjeseca nisu znali ni pričati...

Volio je japansku DJ-icu, a tri mjeseca nisu znali ni pričati...
13

Frontmen 'Prodigyja' rođen je 17. rujna 1969. godine u Redbridgeu, u istočnom dijelu Londona kao Keith Charles Flint. Od malih nogu zanimao se za glazbu, a naročito ples

VIDEO

Glazbeni svijet u ponedjeljak ujutro ostao je u šoku, i to nakon vijesti kako je Keith Flint, legendarni frontmen britanske grupe 'Prodigy' pronađen mrtav u 50. godini u obiteljskom domu u Essexu.

Frontmen grupe Prodigy Keith Flint preminuo je u 50. godini
Frontmen grupe Prodigy Keith Flint preminuo je u 50. godini

O svemu se odmah oglasio i njegov shrvani kolega Liam Howlett (47) na službenom Instagramu grupe. 

Keith Flint death

- Vijest je istinita. Ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali naš brat Keith oduzeo si je život ovog vikenda. Šokiran sam, jeb... ljut, zbunjen i slomljenog srca - napisao je glazbenik.

Kerrang Awards 2009 - London

Keith Charles Flint rođen je 17. rujna 1969. u Redbridgeu, točnije u istočnom dijelu Londona. Od malih nogu zanimao se za glazbu, pogotovo ples.

Kada je imao samo šest godina, Keith je sa svojom obitelji preselio u Essex, gdje je pohađao i školu. Tamo je nekoliko godina kasnije u lokalnom noćnom rave klubu upoznao Liama Howletta (47), budućeg kolegu iz benda s kojim se odmah 'složio'. Upravo je on bio 'mozak' grupe, a Flinta je upoznao s Leeroyjem Thornhillom.

Kerrang Awards 2009 - London

Iako je na samom početku njihove suradnje Flint bio tek plesač u 'Prodigyju', nakon što je upravo on snimio pjesmu 'Firestarter', veliki rave hit koji ih je proslavio 1996., odlučili su mu dati ulogu frontmena. Osim pjevanja, talentirani Flint znao je svirati gitaru i bubnjeve. Skupina je nakon sedam godina postala masovna svjetska atrakcija.

Trojac HowlettMaxim i Flint, po mišljenju mnogih, bili su i ostali jedna od najpoznatijih skupina elektroničke glazbe u povijesti. Svoj glazbeni put započeli su još u 90-im godinama, a nastali su iz takozvane 'underground rave' scene.

FILE PHOTO: The Prodigy lead singer Keith Flint sticks out his tongue at press photographers during the 1996 MTV Europe Music Awards gala in London

Najveći uspjeh postigli su 1996. hitovima 'Firestarter' i 'Breathe', a sam Flint postao je ikona britanske elektro-scene energetičnim live nastupima, ekstravagantnim frizurama i bizarnim tetovažama. Osim što je živio za dobru glazbu, malo ljudi zna da je Flint bio i strastveni motociklist.

Speedway session at the Millennium Stadium, Cardiff, Wales, Britain - 30 May 2013

Jednom prilikom, vozio je čak više od dvije tisuće kilometara od Engleske do južne Španjolske kako bi bi se pridružio španjolskom Grand Prixu za motocikle 2007. godine, a također se natjecao i u brojnim ekipnim natjecanjima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Keith Flint (@keithflintofficial) on

Samo rijetkima je poznato ida je vozio utrke s glazbenikom Leom Thompsonom iz benda 'Madness', a imao je i vlastiti motociklistički tim pod nazivom 'Team Traction Control'.

Keith Flint from the group Prodigy

Flint je od 2006. bio u braku s japanskom DJ-icom Mayumi Kai za koju je jednom prilikom rekao da mu je 'spasila život od alkohola i droge'.

- Bili smo na turneji i ona je samo ušetala u moju sobu. Što da vam kažem, nisam mogao doći do riječi. Bila je tako prelijepa, kul i posebna. Znao sam da je ona prava - rekao je svojedobno za britanske medije i priznao da se tri mjeseca uopće nisu razumjeli jer Mayumi nije dobro govorila engleski. Par nije nikada svoje zajedničke fotografije stavljao na profile društvenih mreža. 

Pratite nas na našem Instagram profilu

ONE SU BILE POD NOŽEM I NE SRAME SE: 'Na meni je sve umjetno osim obraza'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje