Obavijesti

Show

Komentari 8

Vrdoljak Borisu: Rezerviraj sobu gdje ćemo se vidjeti

Vrdoljak Borisu: Rezerviraj sobu gdje ćemo se vidjeti
19

Na komemoraciji u splitskom HNK bila je cijela obitelj Borisa Dvornika, bliski prijatelji i štovatelji. Događaj je bio nabijen tugom i emocijama...

VIDEO

Na komemoraciji su se pod slikom Borisa Dvornika izmjenjivali govornici, isječci iz Borisovih filmova, serija i predstava te pjevači koji su dalmatinskom pjesmom stvarali ugođaj. Današnje zasjedanje Hrvatskog sabora počelo je kao i komemoracija, minutom šutnje u čast Borisu Dvorniku. Na komemoraciji su bili Nadan Vidošević, Oliver Dragojević, Ilija Zovko, Davor Borić, Žarko Radić... Milan Štrljić, intedant splitskog HNK, počeo je minutom šutnje.
- A sad riječi, riječi, riječi. Nema riječi. Slabe su riječi da oslikaju talent i šarm, ludizam i histrionsku zaigranost kojim nas je Boris zasipao... Ostavio si neizbrisiv pečat besmrtnosti, a nama obvezu i putokaz. Adio, moj meštre - rekao je na kraju i naklonio se Milan Štrljić.
- Bili smo kao obitelj, Boris je bio jedan od najkompletnijih i naprirodnijih talenata ovih prostora. Borisova osobnost nadilazila je Split - kazala je Zoja Odak.
Nekoliko puta nazočni su pljeskali više minuta. Na licima su se zbog prikazivanih isječaka izmjenjivali suze i smijeh. Borisova udovica Dijana pomazila je njegovu sliku na ulazu u HNK.
- Molim uzvišenog Boga da ti otvori vrata butige u kojoj će tvoja velika i plemenita duša naći smiraj. Umjetnost je uzdići se do jednostavnosti. Paradigma toga bio je Boris - u ime BiH oprostio se od glumca Emir Hadžihafisbegović.
Gradonačelnik Ivan Kuret u ime Splita i svoje generacije oprostio se od Borisa.
- Mislim da je najvažnija stvar na svijetu biti voljen. On se na to nije mogao požaliti. Stvarno si bio voljen od svih. Svima si bio drag i teško je danas kad odlaziš. Mogao bih tri dana govoriti... Kad smo išli nekamo, on bi uvijek rezervirao sobu za dvoje jer je volio pričati navečer. Najčešće smo razgovarali o familiji - kazao je Antun Vrdoljak i zastao da izrecitira pjesmu. Tad je nastavio:
- Eto te gore, sad si ti iznad jablana i rezerviraj neku sobu u kojoj ćemo se vidjeti. Bok - teškoga glasa dovršio je Tonči svoj govor.
Za kraj, još je jedanput zapjevala klapa, a tad je dugi pljesak označio kraj komemoracije za glumačku legendu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...