Obavijesti

Show

Komentari 28

Za Amazoniju iskeširao 30 mil. kuna: 'Duboko sam potresen...'

Za Amazoniju iskeširao 30 mil. kuna: 'Duboko sam potresen...'
1

Poznati glumac čije se bogatstvo procjenjuje na 245 milijuna dolara, odnosno 1,5 milijardi kuna, donirao je poveću svotu novaca te izrazio zabrinutost zbog požara koji ne jenjava već danima

VIDEO

Američki glumac Leonardo DiCaprio (44) odlučio je ne oglušiti se na ekološku katastrofu u Amazoniji. Novac iz njegova fonda za hitne slučajeve bit će raspoređen u pet lokalnih organizacija, 'Instituto Associacao Floresta Protegida', 'Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon', 'Instituto Kabu', 'Instituto Raoni' and 'Instituto Socioambiental', koje se već tri tjedna bore protiv požara.

German premiere of

Glumac je na društvenim mrežama dao do znanja kako su pravi junaci u cijeloj priči vatrogasci koji se bore s velikim požarom. DiCaprio je priznao kako je volontirao s vatrogascima u istočnom Brazilu još 2017. godine te da je svjestan koliko je gašenje požara naporno i ponekad beznadno. 

- Bilo je brutalno i tragično. Svi bi im se trebali klanjati zbog onoga što rade - izjavio je DiCaprio te pozvao sve svoje obožavatelje da doniraju novce novoosnovanom fondu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Duboko sam zabrinut zbog ove krize u Amazoni. Pokrenuli 'Amazon Forest Fund' koju je pokrenula organizacija 'Earth Alliance'. Fond je osnovan kako bi pomogao lokalnim partnerima i autohtonim zajednicama koje štite Amazonu. Donirajte i vi - napisao je poznati glumac na društvenim mrežama. Ove godine u Brazilu nastalo je čak 72.000 požara, a javnost se posebno 'obrusila' na brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara (64) koji nije poduzeo ništa po pitanju da spriječi požare. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

- Uništavanjem amazonske prašume brzo se ispušta ugljični dioksid u atmosferu, uništavajući ekosustav koji svake godine apsorbira milijune tona ugljičnih emisija i jedan je od najboljih obrambenih mehanizama planete protiv klimatske krize - piše na stranici fonda 'Earth Alliance' koji je posebno osnovan kako bi se osvijestio populaciju na posljedice požara. 

Glumac je za ‘pluća svijeta’ izdvojio vrtoglavih 30 milijuna kuna. Brojni obožavatelji pohvalili su njegov čin i dodali kako bi se sve zvijezde trebale ugledati na njega. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'