Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za mir u svijetu: Lennon i Yoko Josipu Brozu Titu slali pismo

None Foto: You Tube

Yoko Ono i John Lennon 1969. godine slali su svjetskim vođama pismo uz kojeg su priložili dva žira. Glazbenici su poručili predsjednicima da ih zasade za mir u svijetu

Unuka Josipa Broza Tita, redateljica Saša Broz (48), na društvenim je mrežama podijelila fotografiju povijesnog pisma. Naime, član legendarnih The Beatlesa, John Lennon, i njegova supruga Yoko Ono 1969. godine obratili su se svjetskim čelnicima u ime mira. 

- U paketu vam šaljemo i dvije žive skulpture, a to su žirevi, u nadi da ćete ih posaditi u vašem vrtu gdje će narasti dva hrasta za mir u svijetu - napisao je umjetnički par maršalu. 

 

GIVE PEACE A CHANCE #tito #johnlennon #yokoono #letter #givepeaceachance

A photo posted by Saša Broz (@brozsasa) on

- Dajte miru šansu - dodala je Saša uz objavu, citirajući stihove iz Lennonove pjesme koju je otpjevao iste godine, 'Give Peace a Chance'. 

Yoko i Lennon te su godine pokrenuli akciju 'The War Is Over' ('Rat je gotov') u sklopu koje su održavali performanse te slali poruke na adrese 50 svjetskih državnika. 

Foto: YouTube 2

Pismo je bilo izloženo i u beogradskom muzeju 2010. godine na Praznik rada. 

 

Komentari (42)
  • Dok je Maršal Tito bio živ, nije bilo puberteta, guzne tetovaže i promijene spola. Mi smo to preskakali k'o od šale !!!

    2. 12. 2016,   16:07
  • Koliko je svjetskih zvijezda pisalo tudjmanu ?

    2. 12. 2016,   16:23
  • Tito je bio faca....

    2. 12. 2016,   20:16