Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za Porin se priprema raskošna bina od 600 četvornih metara

None Foto: Promo 10

Porin je po prvi put otvoren za publiku, a zamišljen je kao zabavno događanje za više od dvije tisuće ljudi. Imati će pop i rock binu te centralnu za dodjelu nagrada

Nadolazeća dodjela glazbene nagrade Porin bit će 6. ožujka, a očekuje se da će biti najspektakularnija do sada. Porin, koji će prvi put biti u splitskoj Spaladium Areni, zamišljen je kao zabavni show za nešto više od 2000 ljudi, a glazbena manifestacija se ove godine prvi put otvorila za publiku.

- Bina je uvjerljivo najveća do sada, a prostirat će se na 600 četvornih metara. Isto tako na njoj će biti oko 300 "kvadrata" LED zavjesa i video zidova. Imat ćemo tri stagea i to pop binu, rock binu i centralnu za dodjelu statua. Ovako nešto još nismo radili na dodjeli glazbenih nagrada, a ovako raskošna pozornica do sad nikad nije viđena - rekao je scenograf Davor Antolić Antas koji trenutačno radi na projektu 'The Voice'.

U Areni se očekuje pravi glazbeni i televizijski spektakl na kojem će nastupati neke od trenutačno najvećih domaćih zvijezda poput Psihomodo Popa, Urban&4, Saše Antića, Jacquesa Houdeka, Marijana Bana, Massima, Detoura, klape Sagena, Bang Banga, Vatre, Gatuza, Sare Renar, Ivane Kindl, Pavela i drugih.

Na nadolazećoj dodjeli pojavit će se i diva Josipa Lisac kojoj će se uz Karla Metikoša i Ivicu Krajača uručiti Porin za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za album "Dnevnik jedne ljubavi".

Posjetitelji i sudionici dodjele moći će pogledati izložbu naslovnica albuma koje su nagrađene Porinom te reviju glazbenih dokumentarnih filmova koja će trajati cijeli tjedan. Domaća publika najviše će uživati u finalnoj dodjeli i dobroj glazbi zajedno sa zvijezdama hrvatske scene. Prije početka same dodjele zvijezde će se prošetati crvenim tepihom. 

Komentiraj, znaš da želiš!