Obavijesti

Show

Komentari 8

Za sliku dao više od 7 mil. kn pa mu se razrezala pred očima

Za sliku dao više od 7 mil. kn pa mu se razrezala  pred očima
1

Posjetitelji aukcije nisu mogli doći k sebi kada je slika, netom nakon prodaje, iz okvira izašla izrezana u komadiće. 'Djevojčica s balonom' ipak je, kažu kritičari, sada još vrednija

VIDEO

Banksy, umjetnik zasad još uvijek nepoznata identiteta, svojim satiričnim djelima često izražava nezadovoljstvo, kako kaže, surovim kapitalističkim sustavom u kojem živimo.

Sada je očito otišao korak dalje jer se njegova slika 'Djevojčica s balonom' samouništila netom što je na aukciji  u Londonu za nju licitirano 860.000 britanskih funti, što je više od 7,2 milijuna kuna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Going, going, gone...

A post shared by Banksy (@banksy) on

Posjetitelji aukcije, piše Vice, nisu mogli doći k sebi kada je slika, tik nakon prodaje, iz okvira izašla izrezana u komadiće. 

Kako doznaje Financial Times, umjetnik je svoje djelo uništio stavivši mehanizam za rezanje papira u donji dio drvenog okvira. 
- Radi se o najvećem britanskom uličnom umjetniku i ovo je samo mali pokazatelj njegova genija - rekao je umjetnički kritičar i direktor aukcijske kuće Sotheby's Alex Branczik. 

Okidač za pokretanje sustava za rezanje slike, doznaje Art Newspaper, okinuo je muškarac odjeven u crno sa sunčanim naočalama i šeširom, koji se nalazio blizu ulaza. 

Iako se prema pravilu u slučaju oštećenja umjetničkih djela prije napuštanja akcijske kuće aukcija otkazuje, Sothebyjevi aukcionari već raspravljaju o tome je li rezanje slike zapravo bila dobra stvar. 

- Mogli bi se složiti da je djelo sada čak i vrednije - zaključio je Branczik. Ah, ta suvremena umjetnost...

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...