Obavijesti

Show

Komentari 20

Zadnji intervju pjevača EKV-a: 'Ma Zagreb je otišao dođavola'

Od 2012. po nekadašnjoj YU rock zvijezdi Mladenoviću nazvana je ulica u Novom Zagrebu, a po Mladenoviću se zovu i ulice u predgrađima Beograda i Podgorice...

VIDEO

Na današnji dan prije 24 godine napustio nas je Milan Mladenović, najpoznatiji kao pjevač i gitarist beogradske rock skupine Ekatarina Velika. Popularni ex-yu glazbenik i producent djelovao je od 1977. do svoje smrti 1994., a osim u EKV-u svirao je i u bendovima Limunovo drvo, Šarlo Akrobata, Katarina II, Rimtutituki i Angel's Breath. Svega tri mjeseca nakon dijagnoze raka gušterače preminuo je u beogradskoj bolnici 5.11.1994. 

Beogradska grupa Ekatarina Velika 17. travnja 1989. imala je koncert u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Kasnije se ispostavilo da je to jedan od njihovih posljednjih nastupa u Zagrebu, a da je intervju kojeg je Milan Mladenović dao Bori Šantiću, novinaru Studija, jedan od posljednjih razgovora s hrvatskim medijima, prenosi Express.hr

- Dobro je bilo! Ovo je prvi koncert na turneji i bio je malo kaotičan. Još se uštimavamo, ali bilo je dobro, osjećala se energija - prokomentirao je tada Mladenović nakon nastupa pred nešto manje zagrebačke publike nego što je bend ranije navikao, a za što je glazbenik okrivio lošu ekonomsku situaciju krajem 80-ih u Jugoslaviji. Rock'n'roll spektakl pred 3500 poklonika benda unatoč tome nije izostao. 

Iako je Mladenović glazbeno djelovao početkom 80-ih i bio dijelom snažne ex-yu scene za vrijeme čuvenog novog vala, ne osvrće se više nostalgično iza sebe i ne misli da se takav vremenski period može ponoviti. 

- Mislim da ne može. Ovdje, u Zagrebu sigurno ne može! Možda u Beogradu, na neki način, ali u Zagrebu - nikada! Zagreb je otišao dođavola! - dodao je u intervjuu glazbenik. 

Ipak, ovu dobronamjernu kritiku nitko mu nije zamjerio. Naprotiv, 2012. u svom rodnom gradu je dobio i ulicu. Osim u Novom Zagrebu, po Mladenoviću se zovu ulice u predgrađima Beograda i Podgorice, kao i plato ispred Doma omladine u Beogradu. 

Pogledajte Stokin novi spot za pjesmu "Incident":

Poznati pjevač na mukama: 'Znam da bih trebao biti zahvalan na svojoj ženi, ali jednostavno nisam sretan'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.