Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagrebačka filharmonija 'u rukavu' ima puno iznenađenja

Zagrebačka filharmonija 'u rukavu' ima puno iznenađenja
4

Zagrebačka filharmonija predstavila je novu sezonu, ali i prvog šefa dirigenta u čak sedam godina. Čast je pripala dirigentu Davidu Danzmayru

VIDEO

Ponosite se Filharmonijom! Zagrepčani moraju znati da im je Filharmonija sigurno najbolji reprezent, rekao je dirigent i umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije, maestro Dmitrij Kitajenko na predstavljanju nove sezone koja kreće 23. rujna ove godine. 

Zagrebačka filharmonija, koja broji čak 145 godina postojanja, prvi put u sedam godina ima i šefa dirigenta koji će umjetnički usmjeravati orkestar. Uloga je pripala karizmatičnom Davidu Danzmayru, koji će ravnati i koncert na otvorenju sezone uz pijanista Aljošu Jurinića.

Aljoša je finalist prestižnog Frederic Chopen pijanističkog natjecanja u Varšavi i jedini pijanist koji je sa svojih 26 godina bio pozvan nastupiti u njujorškom Carnegie Hallu. 

Redoviti ciklusi Zagrebačke filharmonije 'Crveni' i 'Plavi' nude 21 koncert profinjene klasike. U goste dolazi i violončelist Alexander Rudin, violonist Benjamin Schmid, pijanistica Elena Baškirova te operna pjevačica Dubravka Mušović Šeparović.

Zagrebačka filharmonija održat će i veliki koncert za Vukovar na dan obilježavanja tog Grada heroja. 

'OFF ciklus' nudi šest raznolikih koncerta, uključujući i koncert u čast Arsenu Dediću na kojem će nastupiti Gabi Novak i Matija Dedić. 

U sklopu istog ciklusa, koncert sa filharmonijom održat će 'kralj violine' Roby Lakatos, koji spaja elemente nacionalne mađarske romske glazbe s klasičnom glazbom i jazzom.

U novoj sezoni, filharmoniju žele približiti i djeci i mladima. U 'Danima odškrinutih vrata', djeca će imati priliku sjesti u orkestar, poslušati probu, upoznati glazbenike, isprobati instrumente i otkriti skrivene prostore dvorane Lisinski. 

Novi šef dirigent povest će najmlađe u čarobni svijet Disneyeve glazbe, a fanove 'Star warsa' razveselit će predstava u ožujku iduće godine.

U sklopu 'Fil(m)harmonije', u kinu Europa moći će se pogledati kultni nijemi filmovi uz glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije, a Božićni koncert uz filharmoniju, predvodit će Ivana Husar i Martina Tomčić

Nakon nastupa u Carnegie Hallu u veljači ove godine, orkestar čeka i turneja po Kini, u sklopu koje će obići sedam gradova. Nakon toga, očekuje ih koncert u Slazburgu. 

Za vrijeme predstavljanja sezone, putem Skypea javili su se i Stjepan Hauser i Luka Šulić iz senzacije '2Cellos' te su najavili svoj koncert na Tomislavcu 2. srpnja u sklopu festivala 'Zagreb classic'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu