Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagrebačkom filharmonijom sada će 'zavladati' dvije dame

Zagrebačkom filharmonijom sada će 'zavladati' dvije dame
2

Violinisticu Karen Gomyo ugledni list Chicago Tribune opisao je kao 'vrhunsku umjetnicu istinskog glazbenog majstorstva, vitalnosti, sjaja i intenziteta'

VIDEO

Orkestar Zagrebačke filharmonije u petak, 22. studenog bit će u 'sigurnim' ženskim rukama. U posjet orkestru dolazi ruska dirigentica Alevtina Ioffe, koja je osvježenje u, još uvijek, pretežno muškom dirigentskom društvu. 

Ravnateljica, ni manje ni više, nego Moskovske državne opere, maestra Ioffe priznata je dirigentica u rodnoj Rusiji gdje redovno ravna prestižnim orkestrima poput Ruske filharmonije, Krasnodarskog simfonijskog orkestra, Ruskog nacionalnog orkestra, a zbog širokog opernog repertoara često dirigira opernim produkcijama diljem Rusije i svijeta, uključujući i nedavne debije u Berlinskoj i Bavarskoj državnoj operi.  

Posebno je zapažen njezin rad s mladom publikom, kao glazbena ravnateljica Baletnog teatra za mladu publiku koji nosi ime po još jednoj izvanrednoj ženi, prvoj ženskoj direktorici opere u Rusiji - Nataliji Sats, na pozornicu Baletnog teatra postavila je, i vodila brojne produkcije za djecu: mjuzikl Život i nevjerojatne pustolovine Olivera Twista Aleksandra Čajkovskog, opere Princ Igor Aleksandra Borodina i opere Jestive bajke prema tekstu poznate ruske spisateljice Marie Traub, kao i brojne druge...

Pozirala s 'Kazalištem' pa u kazalištu grlila Zrinku Cvitešić
Pozirala s 'Kazalištem' pa u kazalištu grlila Zrinku Cvitešić

Uz dirigenticu Ioffe, solistički dio koncerta također će pripasti jednoj dami. 

Violinisticu Karen Gomyo ugledni list Chicago Tribune opisao je kao 'vrhunsku umjetnicu istinskog glazbenog majstorstva, vitalnosti, sjaja i intenziteta.' Izvedba Čajkovskijevog Violinskog koncerta na Stradivarijevoj violini iz 1703. godine, u rukama audio i vizualno čarobne Karen, bit će zasigurno poseban glazbeni doživljaj večeri.

Dvije sjajne žene i profesionalke, maestra Ioffe i violinistica Karen Gomyo udružit će glazbene snage s našim orkestrom.

Publika u Dvorani Lisinski uživat će u simfonijskoj pjesmi Smrt i preobraženje Richarda Straussa, Tristanu i Izoldi Richarda Wagnera te uvertiri Zora nad rijekom Moskvom iz poznate opere Hovanščina Modesta Petroviča Musorgskog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.